Πετυχημένη εκτόξευση του πιο εξελιγμένου δορυφόρου στον κόσμο από τους Κινέζους

Η υπερδραστήρια και στο διαστημικό της πρόγραμμα Κίνα, εκτόξευσε σήμερα ακόμα έναν δορυφόρο γύρω από την Γη, τον Gaofen-4 ο οποίος θεωρείται ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή την στιγμή για υψηλής ακρίβειας και ανάλυσης παρακολούθηση όσων συμβαίνουν πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Ο πολύ επιτυχημένος μέχρι στιγμής κινέζικος πύραυλος Long March-3B εκτοξεύτηκε τα μεσάνυχτα από την βάση Xichang Satellite Launc Center ενώ ο δορυφόρος που έφερε ήταν η πέμπτη αποστολή ενός Υψηλής Ανάλυσης δορυφόρου στο διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2010 και υπολογίζεται ότι θα θέσει σε τροχιά έως και 14 δορυφόρους αυτής της υπερσύγχρονης τεχνολογίας μέχρι το 2020.

Το έργο αυτών των δορυφόρων είναι κυρίως η παρακολούθηση με μεγάλη ακρίβεια του εδάφους για την υποστήριξη της αγροτικής καλλιέργειας αλλά και των μεταβολών του καιρού μεταξύ πολλών άλλων. Σε αντίθεση με τους περισσότερους δορυφόρους της Γης, ο Gaofen 4 θα λειτουργεί σε γεωσύγχρονη τροχιά, κάτι που θα του επιτρέπει να παρακολουθεί διαρκώς την ίδια περιοχή πάνω στον πλανήτη.

Μπορεί να βλέπει είτε σε κανονικό φως του ήλιου είτε τη νύχτα με την χρήση υπέρυθρων ακτίνων, και θα καλύπτει ένα μεγάλος μέρος της Κίνας αλλά και γειτονικών χωρών, σε μία ακτίνα 7.000×7.000 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η ακρίβεια με την οποία θα καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν στην επιφάνεια, καθώς μπορεί να φωτογραφίζει την Γη σε εικόνες υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να βλέπουν τι συμβαίνει σε ακτίνα μόλις 50 μέτρων. Όπως λένε οι ειδικοί, τα χαρακτηριστικά του κινέζικου δορυφόρου τον κάνουν να είναι ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή την στιγμή σε τροχιά, με δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες προσπάθειες των Αμερικανών και των Ρώσων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More