Πλατεία Δικαστηρίων και Δημαρχείο σε ρυθμούς Χριστουγέννων (ΦΩΤΟ)

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων, πάνω από το Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου άρχισε να στήνει τις τελευταίες ώρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, και το Δημαρχιακό Μέγαρο “χορεύει” σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Η φετινή εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έχει διαφορετική χροιά, πνοή, ύφος και “ματιά” από τις τελευταίες, διότι το “κέντρο” των Χριστουγέννων μεταφέρεται από την πλατεία Αριστοτέλους και εγκαθίσταται στην πλατεία Δικαστηρίου, μόνο λίγα λεπτά πιο πάνω περπατώντας.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της ” Νύμφης του Θερμαϊκού” υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Γονιάδης. Μιλώντας στη Thesstoday.gr εξηγεί τον τρόπο σκέψης στολισμού της πόλης, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Για πρώτη φορά στην ουσία στήνουμε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, αλλά τοποθετώντας τις δικές μας παραδόσεις, δηλαδή της Θεσσαλονίκης. Η πλατεία Δικαστηρίων θα είναι η καρδιά των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, διότι θέλουμε να της δώσουμε ζωή και να αποδώσουμε το χώρο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες. Επιπλέον, δόθηκε μεγάλη έμφαση στο πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε την πλατεία ως πόλο έλξης. Με αποτέλεσμα, να γίνει μία μίνι αναβάθμιση σε όλο το μήκος και πλάτος της πλατείας.

Ο κ. Γονιάδης σχολίασε ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα και αυτό έχει να κάνει με την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή το “Σπίτι των Χριστουγέννων”. “Η ανάδοχος εταιρεία έχει αναλάβει να φτιάξει το σπίτι χωρίς εκδορές και να το παραδώσει στην αρχική του κατάσταση. Ούτως ή άλλως, υπάρχει όρος στην συμφωνία με την διάδοχο που την δεσμεύει, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τυχόν μελλοντικές εκδορές ή οτιδήποτε που θα χαλούσε την αισθητική του κεντρικού σπιτιού στην πλατεία. Εν τέλει, θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις στην πόλη και στο χριστουγεννιάτικο χωριό, όπως και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Αριστοτέλους.”

Στη συνομιλία μαζί του έθεσε ως κύριο στόχο να χτιστεί ένας διάκοσμος από υποδομές που θα βοηθήσει στο μέλλον για ανάλογες εκδηλώσεις. Δηλαδή, να γίνει μία επένδυση με το μπάτζετ που υπάρχει από τον Δήμο για τη φετινή χρονιά και τις επόμενες αυτό το ποσό να γίνεται ακόμη πιο χαμηλό, με λιγότερες παρεμβάσεις για να μην επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. “Έτσι, θα βοηθήσουμε αισθητικά και οικονομικά την πόλη. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας, να αναπνεύσουν η αγορά και οι καταστηματάρχες, αλλά και να νιώθουν οικεία οι πολίτες στην πόλη τους”.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Οι ετοιμασίες άρχισαν και στο Δημαρχείο, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν τα πρώτα έλατα για τον στολισμό στο εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. “Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και φυσικά δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις. Εμείς ευχόμαστε ο κόσμος να το ευχαριστηθεί και όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι από τη δουλειά που γίνεται από όλους τους φορείς της πόλης”.

*Το άναμμα της πλατείας Αριστοτέλους θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου και στις 8 στην πλατεία Δικαστηρίων, το κέντρο των φετινών Χριστουγέννων. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More