ΠΟΕ για Αγιά Σοφιά: Περιμένουμε ουσιαστική αντίδραση από την κυβέρνηση

Η επικύρωση της απόφασης του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε ισλαμικό τέμενος δεν είναι παρά η κορύφωση των προμελετημένων προκλήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για αυτήν την προσβλητική για το χριστιανισμό εξέλιξη.

Πρόκειται για μία απόφαση, που αφορά άμεσα τόσο την Ελλάδα, όσο και τη Διεθνή Κοινότητα, προσβάλλοντας ευθέως θεσμούς παγκόσμιου κύρους και αναγνώρισης”, προσθέτει.

“Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η τακτική του κατευνασμού και των υποχωρήσεων απέναντι στη θηριώδη, επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, όχι μόνο δεν αποφέρει αποτελέσματα, αλλά αντιθέτως αποθρασύνει τους νεο-οθωμανούς του Ερντογάν να ζητούν και να απαιτούν όλο και περισσότερα. Όποιος δεν έχει αντιληφθεί μέχρι τώρα ότι με τη στάση που κρατούν συνολικά, τόσο η Δύση, όσο και η ομόδοξη Ρωσία στη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, επωάζει έναν σύγχρονο Χίτλερ με καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, είτε απλά κοιμάται, είτε προσποιείται για να προστατεύσει και να προωθήσει ίδια οικονομικά συμφέροντα”.

Όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕ, “κανένα οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον δεν είναι ικανό να δικαιολογήσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και ανοχές. Ειδικά από την ελληνική κυβέρνηση περιμένουμε, επιτέλους, την έντονη και ουσιαστική αντίδραση που επιβάλλουν οι συνθήκες και η μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, που βαραίνει σημειολογικά το μνημείο της Αγίας Σοφίας. Η τακτική του κατευνασμού και των υποχωρήσεων απέτυχε παταγωδώς».

Έφτασε η στιγμή, να ορθώσει ανάστημα σύσσωμος ο ελληνισμός και ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος, ώστε να σταματήσει τις βλέψεις και τις ορέξεις της τουρκικής άρχουσας τάξης. Σταματήστε τώρα το αίσχος των αυθαιρεσιών του Ερντογάν  και των υποστηρικτών του, πριν να είναι πολύ αργά. Τα μνημεία που έχουν αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οφείλουν να έχουν και την απαιτούμενη προστασία της διεθνούς κοινότητας. Η εποχή των ευχολογίων και των χλιαρών διαμαρτυριών πέρασε ανεπιστρεπτί. Ήρθε η εποχή της αποφασιστικότητας και της δράσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More