Ποια έργα αποτελούν την αιχμή της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός στις δύο συσκέψεις στο Διοικητήριο

Δύο συσκέψεις για τα έργα της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο, όπου και η έδρα του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις συσκέψεις έγινε αποτίμηση της προόδου των έργων, η πορεία του ΟΑΣΘ και του μετρό Θεσσαλονίκης και τα θέματα αιχμής για την πόλη, ενώ συζητήθηκαν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο στη Θεσσαλονίκης.
Τρία είναι τα έργα αιχμή για την κυβέρνηση. Το μετρό, ο ΟΑΣΘ και το ζήτημα του Fly Over στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη συζητήθηκαν  θέματα όπως η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ, η ανάπλαση της ΔΕΘ, η προστασία των μακεδονικών προϊόντων, η σύνδεση του λιμανιού με τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας, η κατασκευή των τριών μουσείων στο πρώην στρατόπεδο Παύλου  Μελά, η δημιουργία της ελεύθερης ζώνης στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου και του νέου πάρκου καινοτομίας στην Περαία (το περίφημο  «Thess/Intec»), και η οργάνωση της Βιομηχανικής Ζώνης στο Καλοχώρι.
Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την αποτίμηση του έργου στον Βορρά. «Μου δόθηκε η ευκαιρία με τους φορείς της πόλης να κάνουμε μια αποτίμηση της προόδου για όλα τα σημαντικά έργα για πρωτοβουλίες που είχα την ευκαιρία να εξαγγείλω στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χαίρομαι, διότι τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει. Θα υπάρχει και μια αναλυτική ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα και για τις δεσμεύσεις οι οποίες ανελήφθησαν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Για το Μετρό επισήμανε ότι «εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας. Το μετρό θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου, θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 με το σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει».

Για τον ΟΑΣΘ «ότι σημαντική πρόοδος θα υπάρξει από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη.
Για το ζήτημα του Fly Over της Περιφερειακής ότι «θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υποδομών, έργο το οποίο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι θα μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους. Το έργο είναι απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται η Περιφερειακή».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και  Μεταφορών, Κώστας  Καραμανλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών. Γιώργος Καραγιάννης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου,  οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Αννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More