Ποινή φυλάκισης στον 59χρονο που σκότωσε αδέσποτο σκύλο στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.300 ευρώ, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στον 59χρονο που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε έναν αδέσποτο σκύλο. Ο άνδρας, κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην περιοχή των Λαχανόκηπων.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το ζώο δημιουργούσε προβλήματα στο δικό του κήπο, αλλά σε γειτονικούς.  Όπως υποστήριξε, μάλιστα, το ίδιο σκυλί πριν από λίγα χρόνια είχε επιτεθεί στην κόρη του και η υπεράσπιση προσκόμισε σχετική γνωμάτευση από νοσοκομείο της πόλης.

«Βρισκόμουν σε κατάσταση ανάγκης» ανέφερε, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο για την πράξη του. Επιπλέον το δικαστήριο τον τιμώρησε για παράνομη κατοχή και χρήση καραμπίνας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια που να δικαιολογεί την κατοχή της. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή, κατά της οποίας ο 59χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More