Πολιορκημένοι Σύριοι αναγκάζονται να τρώνε γάτες και σκύλους

Κάτοικοι της Συρίας στις πόλεις που βρίσκονται υπό πολιορκία, αναγκάζονται να φάνε γάτες και σκυλιά καθώς κινδυνεύουν άμεσα με θάνατο, μη έχοντας οτιδήποτε άλλο να τραφούν.

Η Madaya ήταν κάποτε ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Σύριους, αλλά τώρα είναι υπό πολιορκία από τις δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και τη Χεζμπολάχ. Χιλιάδες άτομα είναι παγιδευμένα στην περιοχή με αναφορές πως δεν υπάρχει καθόλου φαγητό, νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα.

Εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Facebook, έδειχνε κάποιον που ετοιμαζόταν να σκοτώσει μια γάτα, ενώ στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία, ανέφερε «Επειδή είναι ακριβώς ό,τι έχει απομείνει για μας.”

gata-syria

Άτομο που εργάζεται σε υπηρεσίες αρωγής στην πόλη, επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι έτρωγαν γάτες και σκύλους για να επιβιώσουν, ενώ άλλοι έτρωγαν φύλλα ή και γρασίδι

Το ρύζι πωλείται με το γραμμάριο, καθώς το ένα κιλό μπορεί να κοστίζει μέχρι και περίπου 200 ευρώ.

Σύμφωνα με τον γιατρό Μοχάμεντ Γιούσεφ, διευθυντή του ιατρικού συμβουλίου στη Madaya, δύο ή τρεις κάτοικοι της πόλης πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα.

 

Πηγή: Skynews

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More