Πολλαπλώς εκτεθειμένοι οι έμποροι ελπίδας

Του π. Ευάγγελου Φεγγούλη, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μισθωτών Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ

Οριστικό τέλος στις ελπίδες των 600.000 δημοσίων υπαλλήλων (μεταξύ των οποίων και οι κληρικοί μας), έθεσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αμετάκλητα ότι οι νομοθετικές διατάξεις που κατήργησαν τα δώρα είναι νόμιμες και συνταγματικές.

Με σειρά δέκα αποφάσεων που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες (υπ’ αριθ. 1307-1316/2019), η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε πλέον αμετάκλητα ότι οι εν ενεργεία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δικαιούνται να λαμβάνουν Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας.

Οφείλω να υπενθυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα της αναδρομικής διεκδίκησης των δώρων από τους κληρικούς της Πατρίδας μας είχα συστήσει ψυχραιμία και υπομονή.

Με ρητό και ξεκάθαρο τρόπο (τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς) ζήτησα από όλους να αναμένουμε τις εξελίξεις, αποφεύγοντας τις βιαστικές κινήσεις και τις λεκτικές υπερβολές.

Με την θεσμική μου ιδιότητα, ως Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μισθωτών Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ δεσμεύτηκα να παρακολουθώ την σε εξέλιξη ευρισκόμενη δικαστική διαδικασία και να ενημερώνω άμεσα για το αποτέλεσμά της.

Επιλέγοντας συνειδητά την ρεαλιστική προσέγγιση των δεδομένων δεν καλλιέργησα προσδοκίες, ούτε συμμετείχα στο εμπόριο ελπίδων που αποδείχτηκαν, δυστυχώς, φρούδες και κενές περιεχομένου.

Λυπάμαι πραγματικά που επαληθεύτηκαν οι επιφυλάξεις μου, χαίρομαι όμως που μπορώ να κοιτώ σήμερα στα μάτια όλους τους κληρικούς της Πατρίδας μας, γνωρίζοντας ότι τους είπα την αλήθεια, έστω και αν τότε αυτή ακούγονταν δυσάρεστη.

Δεν νομίζω ότι έχουν την δυνατότητα να κάνουν το ίδιο όλοι όσοι επαίρονταν ότι κατέχουν την μοναδική γνώση και προκλητικά καλούσαν ασμένως τους ιερείς μας να τους εμπιστευτούν και να συμπράξουν στα όσα οι ίδιοι εμπνεύστηκαν και ισχυρίζονται ότι υλοποίησαν.

Ας είναι προσεκτικοί οι αδελφοί κληρικοί και για τα όσα λέγονται περί νέων προσφυγών στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια…

Οι δικαστικές αποφάσεις, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, είναι απόλυτα σεβαστές και δεσμευτικές.

Κανείς δεν δικαιούται να τις προκαταλαμβάνει και να επαίρεται πανηγυρικά ότι γνωρίζει εκ των προτέρων το διατακτικό τους. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «παίζει» με την αξιοπρέπεια και την αξιοσύνη του Ιερού Κλήρου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Άλλωστε οι Έλληνες κληρικοί έχουν γνώση και κρίνουν και ενίοτε δεν διστάζουν να απαξιώσουν ηχηρά …

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More