Ποντιακά μοιρολόγια στο δημαρχείο Καλαμαριάς στη μνήμη των θυμάτων (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ποντιακά μοιρολόγια αντηχούν από το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο της Καλαμαριάς, στην πλατεία προσφυγικού ελληνισμού, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

της Χριστίνας Μισιρλή 

Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα θα ακούγονται ποντιακά τραγούδια στη μνήμη των θυμάτων, ενώ στο ψηλό μπαλκόνι του δημαρχείου στέκονται ζευγάρια ποντίων, από μέλη των ποντιακών συλλόγων της Καλαμαριάς εναλλάξ, με αυθεντικές ποντιακές φορεσιές αποδίδοντας φόρο τιμής.

Τα ζευγάρια είναι πλαισιωμένο από τα λάβαρα της Αδελφότητας Κρωμναίων, του Συλλόγου Καυκασίων «ο Προμηθέας», της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και του Ποντιακού Συλλόγου «Οι Μίθριοι».

To βράδυ από το ίδιο μπαλκόνι θα ηχήσουν οι φωνές μικρών ποντιόπουλων να απαγγέλουν και να αφηγούνται τον χαμό και τον πόνο των προγόνων τους. Τέλος, οι καμπάνες της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς θα χτυπήσουν πένθιμα και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More