Πού θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σε τουριστικούς προορισμούς εντός Ελλάδας θα κινηθούν περισσότερο φέτος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες. Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Νάουσα Ημαθίας, η Ξάνθη και η Πάτρα όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μεγάλες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις.

Το τριήμερο αρκετοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν μία κοντινή απόδραση σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, ενώ αυτοί που είναι λάτρεις του εξωτερικού επιλέγουν την Κωνσταντινούπολη, τα Πριγκηπόνησα με τα αριστοκρατικά κτίσματα, τη Σόφια και τη Φιλιππούπολη στη Βουλγαρία.

της Χριστίνας Μισιρλή

Αναφορικά με τη ζήτηση των τουριστικών πακέτων σε σχέση με πέρυσι είναι στα ίδια επίπεδα, όπως λέει στο ThessToday.gr o Βύρων Θεολόγης, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), ενώ σημειώνει ότι το προφίλ των ταξιδιωτών έχει αλλάξει. “Προσετέθησαν και οι 60+ που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε και τους νέους που κι αυτοί ταξιδεύουν περισσότερο” αναφέρει.

Επίσης, οι ταξιδιώτες ενώ παλαιότερα έψαχναν εκδρομές πέντε ημερών (τέσσερις διανυκτερεύσεις), τώρα ψάχνουν τεσσάρων ημερών (τρεις διανυκτερεύσεις) και αυτοί που έψαχναν τεσσάρων, πλέον ψάχνουν εκδρομές με μόλις δύο διανυκτερεύσεις.

Ο κ. Θεολόγης δήλωσε ότι σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί οι οδικές εκδρομές. “Έχουμε στροφή του ενδιαφέροντος των πελατών από τις αεροπορικές προς τις οδικές”.

“Το καλό είναι ότι οι οδικές εκδρομές προς την Ανατολική Ευρώπη είναι καλύτερες γιατί στα ξενοδοχεία υπάρχει πρωινό και ένα επιπλέον γεύμα. Αυτό μειώνει σημαντικά τα έξοδα των ταξιδιωτών. Μάλιστα, περιλαμβάνονται και εορταστικά μενού” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγης.

Οι νέοι επιλέγουν Μπάνσκο

Οι νεότερες ηλικίες που τους αρέσει το σκι επιλέγουν το Μπάνσκο, καθώς οι τιμές των εκδρομών είναι πολύ καλές. “Εκεί μαζεύονται νέες ηλικίες με πολύ καλές τιμές. Περνάνε όμορφα επειδή δίνεται ένα νεανικό ραντεβού απ’όλη την Ελλάδα”, υπογράμμισε ο κ. Θεολόγης.

Ο κ. Θεολόγης πρόσθεσε ότι πολλοί ταξιδιώτες θα μετακινηθούν με δικό τους αυτοκίνητο σε κοντινές αποστάσεις από τη Θεσσαλονίκη, προς τον Σοχό ή τον Λαγκαδά, όπου πραγματοποιούνται καρναβαλίστικες εκδηλώσεις και έθιμα που μαζεύουν πολύ κόσμο.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και οδικές εκδρομές στο εσωτερικό για Ναύπλιο, Πάτρα, Νάουσα.

Οικογένειες και ζευγάρια προτιμούν Κέρκυρα

Από τη μεριά τους, οι οικογένειες και τα ζευγάρια επιλέγουν την Κέρκυρα με το βενετσιάνικο καρναβάλι όπου κάθε χρόνο εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. “Το καλό με την Κέρκυρα είναι ότι έγινε προορισμός όλης της χρονιάς, καθώς με την Εγνατία Οδό οι εκδρομείς μπορούν να φτάσουν πολύ γρήγορα στο νησί” είπε ο κ. Θεολόγης.

Τέλος, αγαπημένος προορισμός στο εξωτερικό για τις οικογένειες και τα ζευγάρια είναι η Κωνσταντινούπολη και η Σόφια.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More