Προανακριτική Novartis: Χωρίς κουκούλα οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας, οι προστατευόμενοι μαρτύρες να καταθέσουν με τον ίδιο τρόπο που είχαν καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μάρτυρες με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” θα καταθέσουν χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Οι επιστολές των προστατευόμενων μαρτύρων

Νωρίτερα, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν στείλει επιστολές προς την προανακριτική επιτροπή, σχετικά με τον τρόπο κατάθεσής τους.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης” εκφράζει φόβους ότι θα διαρρεύσει η ταυτότητα του, φόβους για αντίποινα και ότι θα βρεθεί σε κίνδυνο ο ίδιος και η οικογένεια του, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι στις 4 Δεκεμβρίου κατέθεσε στον κ. Σοφουλάκη με τεχνικά μέσα και ζητά να γίνει το ίδιο και στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή.

Από την πλευρά της, η μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” επικαλείται στην επιστολή της ευρωπαϊκή οδηγία για την υποχρέωση της εμπιστευτικότητας και ζητά ανάκληση της κλήτευσής της.

Την επιστολή έχει στείλει και στην Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων, τον αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη, την Ελένη Τουλουπάκη και την αρμόδια επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σήμερα, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής αναμένεται να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More