Προκαλούν οι Τούρκοι: Χιλιάδες οπαδοί χαιρέτισαν στρατιωτικά στο ματς με Γαλλία (VIDEO)

Παρά την παγκόσμια κατακραυγή για την τουρκική εισβολή στη Συρία και τις δολοφονίες αμάχων, οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν με τις αντιδράσεις τους, όπως πράττουν άλλωστε τις τελευταίες ημέρες (και) στον αθλητισμό.

Πριν από τη σέντρα του αγώνα της Εθνικής Τουρκίας με την αντίστοιχη της Γαλλίας στο Παρίσι, χιλιάδες Τούρκοι οπαδοί κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του τουρκικού εθνικού ύμνου χαιρέτισαν στρατιωτικά, ενώ αρκετοί εξ αυτών σχημάτισαν με τα δάχτυλά τους το σήμα των «γκρίζων λύκων».

Στο Σταντ ντε Φρανς, για τα προκριματικά του Euro 2020, μολονότι η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε λάβει μόλις 3.800 εισιτήρια, συνέρρευσαν περισσότεροι από 30.000 Τούρκοι οπαδοί, οι οποίοι δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα. Παράλληλα όμως προκάλεσαν δυσφορία με τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά τους καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποδοκίμασαν στη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Γαλλίας.

Παράλληλα, ακούστηκαν και συνθήματα υπέρ του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντός και εκτός γηπέδου.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, αν και επρόκειτο να παραστεί στο παιχνίδι, αποφάσισε να ακυρώσει την παρουσία του. Ανακοίνωσε επίσημα πως θα απέχει από το «Σταντ ντε Φρανς» ενώ υπήρξαν φωνές ακόμη και για ματαίωση του αγώνα. Ο Ζαν-Κριστόφ Λανγκάρντ, βουλευτής του κόμματος UDI και πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Σταντ ντε Φρανς αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των Κούρδων συμμάχων μας».

https://twitter.com/charlotteprato/status/1183820385185349632

https://twitter.com/SozcesiGs/status/1183820569768288258

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More