Προκλητικός στην απολογία του ο ψευτογιατρός: «Προσπαθούσα να κάνω καλύτερες τιμές»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της απολογίας του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος παρουσιάζεται προκλητικός και αμετανόητος.

Την ίδια στιγμή, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του που επένδυσε στην εξαπάτηση και στην απελπισία των θυμάτων του.

«Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού  αλλά του μεταφορικώς «θαύματος»» φέρεται να υποστήριξε.

Τα όσα είπε για την 14χρονη μαθήτρια που κατηγορείται πως ευθύνεται για το θάνατο της προκαλούν. Έφτασε στο σημείο να δηλώσει μπροστά στον ανακριτή ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι έκανε και… σκόντο.

«Στην περίπτωση της Δέσποινας προσπαθούσα να κάνω καλύτερες τιμές γιατί προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και ο πατέρας της είναι στρατιωτικός. Δεν έπαιρναν τη θεραπεία μία και έξω» είπε ο 47χρονος.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ισχυρίστηκε πως δεν ψάρευε ασθενείς αλλά προσέφερε τις υπηρεσίες του, κατόπιν συστάσεως από στόμα σε στόμα. Οι ασθενείς όπως ισχυρίστηκε τον σύστηναν ως γιατρό

«Με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια» σημείωσε στην απολογία του.

Παρότι ζήτησε συγνώμη και ισχυρίστηκε πως δεν είχε δόλο,  υποστήριξε ότι δεν συνέστησε ποτέ διακοπή θεραπείας και ουδέποτε ζήτησε οικονομικό αντάλλαγμα.

«Ο,τι έκανα το έκανα από καλή πρόθεση για να τους βοηθήσω όλους και δεν είχα κακή πρόθεση να δημιουργήσω εσκεμμένα οποιοδήποτε κακό. Ουδέποτε ζήτησα και έλαβα από οποιονδήποτε ασθενή χρήματα για εξετάσεις, δεν είχα ούτε το διαγνωστικό κέντρο ούτε τα μηχανήματα να κάνω εξετάσεις. Απλά ορισμένες φορές τους συνόδευα στο διαγνωστικό κέντρο και στο νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση» πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση οι αποκαλύψεις για τον 47χρονο καθημερινά είναι καταιγιστικές και σίγουρα στο μέλλον θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για άλλες περιπτώσεις ασθενών που εξαπάτησε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More