Προσπάθησε να εξαπατήσει βενζινοπώλη με το πρόσχημα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση απάτης σε βάρος 49χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στο νομό Δράμας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 51χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, την 29-10-2019 το μεσημέρι, ο 51χρονος χρησιμοποιώντας το πρόσχημα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 49χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στο νομό Δράμας.

Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτούνταν για την αγορά του πετρελαίου, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στον 49χρονο, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, πλαστό τραπεζικό παραστατικό της υποτιθέμενης κατάθεσης χρημάτων.

Παράλληλα ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καταφέρνοντας τελικά να τον πείσει να καταθέσει 3.000 ευρώ, μέρος της υποτιθέμενης διαφοράς.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More