Πρύτανης ΑΠΘ για εξεταστική: «Στόχος να παραμείνουμε ασφαλείς με την εξ αποστάσεως – Από Σεπτέμβρη κανονικά»

Καταλυτική τόνισε την συμμετοχή του Πανεπιστημίου, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Νίκος Παπαϊωάννου στη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρατηρητηρίου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο που έλαβε χώρα σήμερα στο ΥΜΑΘ. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εξ αποστάσεως προσεχή εξεταστική και τις προσπάθειες που γίνονται για να διεξαχθούν τα μαθήματα αυτή την περίοδο και η εξεταστική σε λίγο καιρό με ομαλότητα και χωρίς προβλήματα.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

«Από σήμερα ξεκινάν εργαστηριακές κλινικές ασκήσεις. Τα θεωρητικά μαθήματα συνεχίζονται εξ αποστάσεως μέχρι να ολοκληρωθούν, ενώ σε κάποια τμήματα έχουν ολοκληρωθεί ήδη. Η συνέχιση αυτή είναι σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει ανακοινωθεί για να παραμείνουν όλοι ασφαλής. Η εξεταστική θα γίνει εξ αποστάσεωςκαι με βάση την υπουργική απόφαση είμαστε τυπικοί. Ενδεχομένως κάποιοι φοιτητές για διάφορους λόγους, αλλά σημαντικούς να μην μπορούν να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής τους, αλλά θα υπάρξει η βοήθεια από μεριά μας για να υπάρξει δια ζώσης εξέταση και κανένας να μην τη χάσει» πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, τί θα γίνει από Σεπτέμβρη και το ποσό σημαντική είναι η τεχνολογία αυτή τη χρονική περίοδο. «Είναι σημαντικό να μην παρυσφρύνουμε στα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών και θα το τηρήσουμε κατά γράμμα.Πάντα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και κάτι ανάλογο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και τεχνολογικά για να γίνουν οι εξετάσεις, όπως γίνονται και με τον φυσιολογικό τρόπο. Αυτό γίνεται μόνο γι αυτή την εξεταστική περίοδο. Το Σεπτέμβριο θα υπάρχει φυσική παρουσία των φοιτητών».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More