Πώς θα φροντίσεις τα χείλη σου με μια εύκολη diy συνταγή

Πόσες φορές δεν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να παρατηρεί τη φθορά που έχουν υποστεί τα χείλη, είτε επειδή συνηθίζεις να τα δαγκώνεις λόγω στρες, είτε επειδή τα γλείφεις διαρκώς ή γιατί έχουν επηρεαστεί από τις περιβαλλοντικές συνθήκες της εποχής αυτής, όπως ο αέρας και το κρύο;

Πληγές που μοιάζουν με «λακούβες», ξηρότητα και ξεφλούδισμα είναι μερικά μόνο από τα εμφανή σημάδια, που σίγουρα δεν πρέπει να αγνοείς. Πολύ περισσότερο μάλλον, θα πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να φροντίζεις καθημερινά τα χείλη σου, προκειμένου να εξασφαλίσεις τη βελούδινη υφή τους, αλλά κυρίως την υγεία τους τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

Ενα σημαντικό βήμα στην ρουτίνα περιποίησης των χειλιών είναι η απολέπιση. Αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με προϊόντα που θα βρεις στην αγορά, αλλά και με diy συνταγές, που είναι εύκολες, οικονομικές και φτιάχνονται με υλικά που έχεις στο σπίτι.

Μια από αυτές που μου αρέσει να κάνω ξανά και ξανά, περιλαμβάνει μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και μια κουταλιά του γλυκού από τον αγαπημένο μου γαλλικό καφέ.

Αρχικά, ανακατεύω τα υλικά σε ένα μικρό, καθαρό μπολ και στη συνέχεια βάζω στα χείλη λίγη ποσότητα από το ομοιογενές μείγμα. Κάνοντας απαλές κινήσεις σαν μασάζ, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και η δημιουργία νέων, ενισχύεται. Αφού τα σκουπίσω και τα ξεπλένω με χλιαρό νερό, φοράω balm για να τα κρατήσω ενυδατωμένα, ακόμα κι αν πρόκειται να κοιμηθώ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More