Πώς θα χρησιμοποιήσω το λάδι καρύδας για μεταξένια και απαλά μαλλιά;

Αφέσου στη σοφία της φύσης και τις ευεργετικές ιδιότητες των πιο φυσικών συστατικών και δες τα μαλλιά σου να λάμπουν από υγεία όσο ποτέ πριν.

Πότε να το χρησιμοποιήσω;

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγουμε τη χρήση του το πρωί καθώς δεν απορροφάται γρήγορα και κάνει τα μαλλιά μας υπερβολικά λιπαρά.

Η καλύτερη ώρα να το εφαρμόσεις σαν μάσκα είναι το βράδυ και μάλιστα σε στεγνά μαλλιά αφού το ζεστάνεις λίγο μέχρι να γίνει υγρό. Πρέπει να είναι ζεστό, όχι καυτό, για να εισχωρήσεις στην τρίχα και να τη θρέψει σε βάθος.

Που το απλώνω;

Απόφυγε τις ρίζες και το τριχωτο του κεφαλιού και συγκεντρώσου στα μήκη και τις άκρες ή στις περιοχές που τα μαλλιά σου είναι πιο ταλαιπωρημένα.

Άφησε το λάδι στα μαλλιά για 20-30’ ή όλο το βράδυ αν τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ξηρά. Για έξτρα ενυδάτωση και για να μην λερώσεις μαξιλαροθήκες και σεντόνια, βάλε ένα σκουφάκι μπάνιου και τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα, κατά προτίμηση ζεστή.

Και μετά;

Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεπλύνεις πάρα πολύ καλά τα μαλλιά σου για να απομακρύνεις τη λιπαρότητα. Γι’αυτό θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερα από ένα χέρια οπότε καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα ήπιο σαμπουάν χωρίς σουλφάτες που δεν θα ξηράνει τα μαλλιά.

Πηγή: elle.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο