Πώς να φτιάξετε πιπεριές γεμιστές με φέτα και μπέικον

Αυτές οι πιπεριές με φέτα και μπέικον μπορούν να γίνουν το τέλειο ορεκτικό, αλλά και το τέλειο μεζεδάκι.

Υλικά

6 πράσινες πιπεριές ή 12 πιπεριές κέρατα

300γρ. φέτα

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος

6 φαρδιές φέτες μπέικον

6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ακουμπάτε τις πιπεριές σε μια λεία επιφάνεια και κόβετε κατά μήκος ένα κομμάτι για να μπορέσετε να τις γεμίσετε.

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα και τη λιώνετε με το πιρούνι, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος για να αραιώσει λίγο, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και τα κομματάκια της ντομάτας. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και με αυτό γεμίζετε τις πιπεριές.

Παίρνετε τις φέτες του μπέικον και τυλίγετε τις πιπεριές να πιάσουν όσο γίνεται περισσότερο την ανοικτή επιφάνεια. Πασπαλίζετε με πιπέρι και περιχύνετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνετε μια λαδόκολλα επάνω στο ταψί του φούρνου και ακουμπάμε τις πιπεριές.

Σκεπάζετε τις πιπεριές με μια δεύτερη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε την επάνω λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, να ροδίσει το μπέικον. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο