Π. Αθανασιάδου Μεντζέλου: Καινοτομία και ευαισθησία για τον Δ. Θεσσαλονίκης

Προετοιμάζει τους φοιτητές της για τη συμμετοχή τους στον 3ο Μαραθώνιο Καινοτομίας, στην Αθήνα, διδάσκει τους μεταπτυχιακούς της φοιτητές και προετοιμάζεται πολλές ώρες καθημερινά, γιατί όπως λέει «πρέπει να παρακολουθούμε ό,τι καινούργιο γίνεται, να ενημερωνόμαστε διαρκώς και να αναζητούμε νέες δυνατότητες για να αναδείξουμε το ταλέντο των φοιτητών μας».

Η Παρασκευή Πέρη Αθανασιάδου Μεντζέλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Πληροφορικής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης ΑΤΕΙ-Θ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ με εξειδίκευση στις «Έξυπνες Πόλεις», στην «Περιβαλλοντική Πληροφορική» και στην «Επιχειρηματικότητα».

Η νέα δουλειά της ομάδας των φοιτητών της με τους έξυπνους σηματοδότες που μπορούν ακόμη και να… κόβουν κλήσεις, είναι μία μόνο από τις καινοτομίες που έχει αναπτύξει.

Μιλά γι αυτή την πόλη, τη Θεσσαλονίκη με το πάθος και τον ενθουσιασμό του ερευνητή, με την αποφασιστικότητα του έμπειρου ανθρώπου που κάνει την καινοτομία πράξη.

«Η τεχνολογία δίνει άπειρες δυνατότητες. Κάνει την καθημερινότητά μας εύκολη, απλή. Μας γλυτώνει χρόνο μας προσδίδει ποιότητα ζωής. Έτσι απλά», λέει και ως άνθρωπος των θετικών επιστημών αντιμετωπίζει τα προβλήματα πρακτικά.

Έχοντας διατελέσει αιρετή σύμβουλος στην Α΄Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης επί 12 χρόνια (2002-2014), Αντιπρόεδρος της Α Δημοτικής Κοινότητας (2012-2014), αλλά και συμμετέχοντας σε πολλές επιτροπές έχει εντρυφήσει στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στις λύσεις τους.

Η Παρασκευή Πέρη Αθανασιάδου Μεντζέλου – γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης, δεν περιορίζει τις δραστηριότητές της.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τεχνοκράτη», εξηγεί: «πιστεύω απόλυτα στη συνέργεια και στη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους μας. Αυτά τα δύο οφείλουμε να τα αναδείξουμε. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή, γιατί κάνω το επάγγελμά μου προέκταση της καθημερινότητάς μου. Κι αυτό μου δίνει αστείρευτη δύναμη να προχωρώ. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Βαλκανική Περιβαλλοντική Ένωση – Balkan Environmental Association” και τα θέματα περιβάλλοντος είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μου».

Ενδιαφέρον για τον δίπλα μας, ενδιαφέρον για όλους μας

Η Παρασκευή Πέρη Αθανασιάδου Μεντζέλου, είναι υπεύθυνη της «Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΤΕΙ-Θ». Με αυτή την ομάδα έχουν επισκεφτεί το Γενικό Κατάστημα Κράτησης της Θεσσαλονίκης (Διαβατά), για να παραδώσουν κυρίως είδη υγιεινής που χρειάζονταν οι κρατούμενες «Το ενδιαφέρον για τον διπλανό μας, είναι στάση ζωής. Είναι ενδιαφέρον για τα κοινά, για την ίδια μας τη ζωή. Γιατί όταν οι άλλοι γύρω μας είναι καλά, αυτό έχει αντίκτυπο και στη δική μας καθημερινότητα. Εμείς στη synergeia#Πρώτα η Πόλη μας” το κάνουμε αυτό πράξη. Μας νοιάζει η Θεσσαλονίκη, αδιάκριτα από χρώματα, κόμματα , φυλές.

Συμπορεύομαι με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο γιατρό Χάρη Αηδονόπουλο γιατί η έως τώρα αυτοδιοικητική του πορεία σε όλες τις θέσεις που έχει εκλεγεί εγγυώνται ότι είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από όλους τα προβλήματα της πόλης μας και έχει τις λύσεις τους».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More