Ράμα: Δημιουργία τριών νέων κωμοπόλεων για να στεγάσουν 30.000 σεισμόπληκτους

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Αλβανία από το φονικό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 26ης Νοεμβρίου, με τουλάχιστον 52 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη.

Η αλβανίδα αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Ροβένα Βόντα, ανακοίνωσε το νέο απολογισμό της καταστροφής σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έως τις 12μμ την Τρίτη.

Συνολικά έχουν καταρρεύσει 1.183 κατοικίες, 5.497 οικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ επισκευάσιμες είναι 3.520 κατοικίες. Σε 558 πολυκατοικίες έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές ενώ 335 πολυκατοικίες έχουν υποστεί λίγες ζημιές. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της γείτονος, 146 έχουν υποστεί ζημιές λόγω του φονικού σεισμού και των μετασεισμών.

Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υποδομές έχουν υποστεί ζημιές 28 σχολεία, δύο κέντρα υγείας και 15 υποσταθμοί ηλεκτρισμού.

Οι περιφέρειες των Τιράνων, Δυρραχίου και Λέζιας αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα από τον Εγκέλαδο. Ο σεισμός έχει προκαλέσει όμως μεγάλες υλικές ζημιές και σε άλλες περιοχές όπως το Φιέρι.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξήγγειλε τη συγκρότηση τουλάχιστον τριών νέων κωμοπόλεων με πέντε χιλιάδες διαμερίσματα σε πρώτη φάση και 10 χιλιάδες σε δεύτερη, στις οποίες προβλέπεται να στεγαστούν περισσότερα από τριάντα χιλιάδες άτομα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More