Σάββας Αναστασιάδης: Οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον στρατό και την πολιτική ηγεσία

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης, μίλησε στο focus fm 103,6 για τις προκλητικές δηλώσεις σύμφωνα με τον ίδιο του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χούλια Τσαβούσογλου.

Διαβάστε τι είπε:

« Ο κ. Τσαβούσογλου προκαλεί με τις νέες του δηλώσεις. Οι προκλήσεις αυτές όμως δεν είναι σημερινές, είναι προκλήσεις πολλών χρόνων και έχουν σαν στόχο η Τουρκία να σύρει την Ελλάδα και την Κύπρο μέσα από πιέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε να συζητήσει τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο των ενεργειακών πόρων που ενδεχομένως θα υπάρχουν» σχολίασε, μιλώντας σήμερα το πρωϊ (10.09.2019) στον Focus FM 103,6, ο Πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, προσθέτοντας,

« Η Ελλάδα μέχρι σήμερα απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις απαντά με ψυχραιμία, ενημερώνει τη Διεθνή Κοινότητα, την Ε.Ε. , κάνει συνέργειες και συμμαχίες έτσι ώστε να αποφευχθεί αυτό που η Τουρκία επιθυμεί. Και πολλές φορές αν θέλετε οι προκλήσεις αυτές δεν απευθύνονται κυρίως στην Κύπρο η οποία όπως ξέρετε δεν διαθέτει ούτε στρατό, ούτε ναυτικό…. αλλά απευθύνονται προς τους ξένους στην Ευρώπη , στις Χώρες που έχουν Εταιρείες που ανέλαβαν την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, έτσι ώστε να στείλουν και σε αυτούς το μήνυμα για να μας σύρουν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ότι, πτοείται το φρόνημα των Ελλήνων παρά τις προσπάθειες της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας όλων των κομμάτων ότι είμαστε δυνατοί …και πως δεν κάνουμε καμία πράξη για να ενισχύεται το ηθικό των Ελλήνων, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε:

« Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον στρατό και την πολιτική ηγεσία, γιατί εκτιμώ ότι κανένας πολιτικός στη Χώρα δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει Εθνικά Δίκαια. ….Γνωρίζετε όμως και γνωρίζουν και οι πολίτες ότι μία κίνηση, ένας πόλεμος είτε είσαι νικητής , είτε είσαι χαμένος πάντα επιφέρει ζημίες και για τις δύο πλευρές, που οδηγούν τη Χώρα πολύ πίσω»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More