Σάλος με απόφαση αντιδημάρχου που δεν επιτρέπει τον δημόσιο θηλασμό

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, στην Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου σε αίτημα χρήσης του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης καθώς και του φουαγιέ του κτηρίου σε περίπτωση βροχής για εκδήλωση ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού στα πλαίσια του 10ου Πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi, ο κ. Τσακύρης απάντησε γραπτώς πως «θεωρούμε πως ο δημόσιος θηλασμός είναι ότι πιο προσωπικό και ιερό υπάρχει και δεν δύναται να εκτίθεται σε δημόσια θέα».

Και κατέληξε:«Ως εκ τούτου δε θεωρεί η Αντιδημαρχία πως μια τέτοια κίνηση προάγει πολιτισμό»!

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου – Λήμνου, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει για 7η φορά φέτος στη Μυτιλήνη, τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της εκδήλωσης αυτής, η Ομάδα ζήτησε άδεια για κάτι που μέχρι πέρυσι θεωρείτο προφανές, καθώς γινόταν επί έξι συνεχείς χρονιές, για να λάβει όμως φέτος απορριπτική απάντηση.

Σημειώνεται πως στο άρθρο 3, παρ. 1 του νόμου 4316/2014 για την προστασία της μητρότητας, αναφέρεται συγκεκριμένα η προστασία του θηλασμού σε δημόσιο χώρο. Με το νόμο αυτό ενισχύεται γενικότερα η προαγωγή του μητρικού θηλασμού, προβλέπονται χώροι θηλασμού στην εργασία της μητέρας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More