Σάλος στο ΑΤΕΙΘ: Απειλείται με λουκέτο το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς πληροφορήθηκαν ότι, μετά την έκδοση του τελικού πορίσματος της επιτροπής για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλονίκης, το τμήμα στο οποίο φοιτούν, δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των τμημάτων που θα υπάγονται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.

Ρεπορτάζ: Κική Τσάνη

Η Σχολή, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα περιλαμβάνει τμήματα Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Βιοϊατρικών Επιστημών, Φυσικοθεραπείας, κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας, ενώ η απουσία του τμήματος της Αισθητικής και Κοσμητολογίας, θορυβεί φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση σε έναν κλάδο που απορροφά αμέσως τους πτυχιούχους και παρουσιάζει μηδενική ανεργία.

Οι φοιτητές, όντας προβληματισμένοι για το μέλλον του τμήματος και ειδικότερα για τη δική τους επαγγελματική πορεία, έχουν στείλει επιστολή στον πρύτανη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος, Παναγιώτη Τζιώνα και τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με την οποία ζητούν την ένταξη του τμήματος στο υπό ίδρυση Διεθνές Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ζητώντας τη στήριξη αλλά και την αφύπνιση της κοινωνίας για ένα ζήτημα που κρίνει το μέλλον τους, έχουν δημοσιεύσει ένα ενημερωτικό βίντεο, ενώ “τρέχει” και ψήφισμα, με το οποίο ζητούν από όλους να υπογράψουν ηλεκτρονικά για να “σώσουν” το τμήμα.

Σύμφωνα με την κα. Ιωάννα Λεονταρίδου, πρόεδρο του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας, ο βασικός λόγος που καταρρέει η λειτουργία του Τμήματος, είναι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι η μόνη διδάσκουσα σε βαθμίδα ΔΕΠ. “Το ζήτημα είναι λειτουργικό, καθώς με τις ελλείψεις που υπάρχουν, το Τμήμα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη διδασκαλία. Μετά από συνταξιοδότηση διδασκόντων, οι θέσεις δεν καλύφθηκαν”, δηλώνει στο Thesstoday.

Υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των φοιτητών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αρχικά στην πλήρη κατάρτιση του επαγγέλματος που επέλεξαν και έπειτα στην ανέλιξή τους στο χώρο εργασίας, η κα. Λεοντιάδου στέκεται στο πλευρό τους και τονίζει πως υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις Τμημάτων που επιβίωσαν με παρόμοια δεδομένα και πως είναι πολύ σημαντικό το Τμήμα να καταφέρει να διατηρήσει την αυτονομία του, καθώς προετοιμάζει μελλοντικούς επαγγελματίες με άρτια γνώση της Αισθητικής και της Κοσμητολογίας.

“Το αντικείμενο σπουδών σχετίζεται άμεσα με την υγεία, επομένως ο μελλοντικός επαγγελματίας οφείλει να έχει βαθιές γνώσεις, που τις παρέχει το Τμήμα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος απορροφώνται αμέσως από την αγορά εργασίας και δεν αντιμετωπίζουν περιπτώσεις ανεργίας, που είναι εξαιρετικά σημαντικό κριτήριο για να λειτουργεί ένα Τμήμα. Γι’αυτό πρέπει να διασωθεί και να συνεχίσει να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα”.

Για την απόφαση των φοιτητών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφού για καιρό το φλέγον αυτό ζήτημα, έγινε “μπαλάκι” στα χέρια των αρμόδιων φορέων, κάνει λόγο ο Παΐσιος Αθανασιάδης, φοιτητής του Τμήματος και μέλος της επιτροπής φοιτητών Αισθητικής και Κοσμητολογίας.

Δηλώνοντας πως το σύνολο των φοιτητών “πάγωσε”, όταν πληροφορήθηκε πως το Τμήμα τους δε περιλαμβάνεται στο υπό ίδρυση Διεθνές Πανεπιστήμιο, εκφράζει, εκ μέρους της φοιτητικής κοινότητας, τις ανησυχίες όλων για το μέλλον τους.

“Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να συμπεριληφθεί το Τμήμα στις Σχολές Υγείας του υπό ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου, αλλά και να διατηρήσουμε την αυτοδυναμία μας και να μη συγχωνευτούμε με κάποιο άλλο Τμήμα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να καλυφθούν οι θέσεις των μελών ΔΕΠ, ελλείψεις που αφορούν κακή διαχείριση και λάθη του παρελθόντος. Ως σύνολο φοιτητών, ζητούμε απαντήσεις μέσω της επιστολής που στείλαμε στον Πρύτανη και τον υπουργό Παιδείας, αλλά και την υποστήριξη της κοινωνίας, συμβάλλοντας στον αγώνα μας με ηλεκτρονικές υπογραφές”.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή προς τον Πρύτανη και τον υπουργό Παιδείας:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ Σ.Ε.Υ.Π. ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σίνδος Θεσσαλονίκης, 15 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣ:

1. ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
2. κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΙΩΝΑ
3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, κ. ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ TΜΗΜΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αξιότιμε κύριε Τζιώνα
Αξιότιμε κύριε Γαβρόγλου

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από το esos ότι εκδόθηκε το τελικό πόρισμα της επιτροπής για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται η ίδρυση Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα ενταχθούν οι σχολές των ανωτέρω ΤΕΙ. Σε αυτό το «Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο» προβλέπεται η λειτουργία Σχολής Επιστημών Υγείας με τμήματα Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Βιοϊατρικών Επιστημών, Φυσικοθεραπείας, κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας.

Το ερώτημα των φοιτητών του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας είναι λοιπόν : Πού βρίσκεται η Αισθητική και Κοσμητολογία του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;

Αίτημα του τμήματός μας, εκφρασμένο ρητά εδώ και καιρό, είναι η ένταξή μας στο Διεθνές πανεπιστήμιο ως αυτοδύναμο τμήμα, κι αν αυτό δεν εγκριθεί τότε να ακολουθήσει το πρότυπο του αντίστοιχου τμήματος στην Αθήνα, στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί σας στις 12-12-2018, δεσμευτήκατε ότι θα εισηγηθείτε στη δεκαεπταμελή επιτροπή την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, καθόσον:

α) υπάρχει το προηγούμενο της Αθήνας και
β) αυτό υπαγορεύεται από την κοινή λογική

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να δώσετε γραπτές εξηγήσεις σχετικά με το μέλλον του Τμήματός μας:
Η Αισθητική και Κοσμητολογία της Σ.Ε.Υ.Π. του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος θα συνεχίσει να υπάρχει, ενταγμένη στην υπό ίδρυση Σχολή Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου ενσωματωμένη στις Βιοϊατρικές Επιστήμες ή θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά από τον χάρτη των Πανεπιστημίων της Βορείου Ελλάδος;
Αν επιθυμούν κάποιοι να συμβεί το δεύτερο, όπως υποψιαζόμαστε, ζητούμε πειστικές εξηγήσεις:

Γιατί δεν χρειάζεται να υπάρχει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμητολογίας, ένα τμήμα με μηδενική ανεργία των αποφοίτων του, ένα τμήμα που υφίσταται από το 1980, ένα τμήμα, δηλαδή , με ιστορία τεσσάρων δεκαετιών;

Ως φοιτητές βρισκόμαστε σε απορία. Πώς ένας υπουργός παιδείας προοδευτικός και με όραμα παραδίδει την εκπαίδευση των αυριανών αισθητικών και κοσμητολόγων στα χέρια των ιδιωτών;
Γιατί, είναι προφανές πως όταν δεν θα υπάρχει τμήμα Αισθητικής στο δημόσιο πανεπιστήμιο οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς στον χώρο της αισθητικής θα καλυφτούν από ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι δίκαιο και επιβεβλημένο να συνεχίσει να υπάρχει το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Θεσσαλονίκης για τους παρακάτω λόγους:

1ον. Το τμήμα μας λειτουργεί από το έτος 1978- ως Κ.Α.Τ.Ε.Ε.τότε, ενταγμένο στην τότε Σχολή Στελεχών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Από το 1983 ανήκει στη σχολή επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π) και βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις προτίμησης των υποψηφίων φοιτητών ανάμεσα στα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ. Συγκεκριμένα βρίσκεται μέσα στην πεντάδα πρώτης επιλογής στις εισαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις (από όλα τα τμήματα του ΤΕΙ), με τη βάση εισαγωγής να ξεπερνά τα 12.500 μόρια.

2ον. Στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εντάσσονται ποικίλα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα υψηλού επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου. Επιπλέον, προσφέρεται απόκτηση εμπειρίας πάνω στις εφαρμογές της ειδικότητας τόσο του Αισθητικού (dermascience) όσο και του Κοσμητολόγου (cosmetic science).

3ον. Το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας διαθέτει αποφοίτους με σαφή και θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα (νόμος 361/69, Π.Δ. 83/89, πρόσφατη υπουργική εγκύκλιος ΑΔΑ: 7ΤΩΧ465ΦΥΟ-ΑΤΗ που αναγνωρίζει ότι «Η αποτρίχωση με μηχανήματα λέϊζερ (laser) διενεργείται α) από «…» β) από κατόχους πτυχίου του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας των ΑΤΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής). Με την εγκύκλιο αυτή θεσμοθετήθηκε ένα επιπλέον επαγγελματικό μας δικαίωμα αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος μας κατέχουν υψηλότατο υπόβαθρο επιστημονικής κατάρτισης και σε αυτό το επιστημονικό πεδίο.

4ον. Η επιστημονικότητα του επαγγέλματός μας, η οποία δυστυχώς δεν είναι ευρέως γνωστή και διαδεδομένη, μεταξύ άλλων αποδεικνύεται από :
-τη συμπτωματική αντιμετώπιση ενδοκρινολογικών, δερματολογικών και παθολογικών προβλημάτων, όπως θεραπεία ακμής, ουλών, απομάκρυνση ανεπιθύμητης τριχοφυίας με σύγχρονες βιοχημικές μεθόδους και LASER.
-την ανάπτυξη, έρευνα και παραγωγή καλλυντικών
-την παραγωγή καλλυντικών σε βιομηχανική κλίμακα
-την αποτελεσματικότητα των καλλυντικών
-τον ποιοτικό έλεγχο καλλυντικών προϊόντων
-την αναγνώριση και πρόληψη δερματικών παθήσεων και κατά περίπτωση μερίδας αντιμετώπισή τους
-την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων ασθενών, όπως είναι η αντιμετώπιση ουλών και ανεπιθύμητων παρενεργειών (π.χ.αλωπεκία), η αποκατάσταση θηλαίας άλω μετά από μαστεκτομή μέσω της διορθωτικής ψιμυθίωσης διαρκείας (medical camouflage).
– την φωτοανάπλαση, τις ηλεκτροθεραπείες, τη μη ενεσιμη μεσοθεραπεία, που αποτελούν τα νέα πεδία της Δερμοαισθητικής -cosmeceuticals, (cosmetics +pharmaceuticals).
-τις δραστικές δερμοκαλλυντικές ουσίες με βιοχημικο μηχανισμό δράσης και τις νέες επιστημονικές εξελίξεις όπως η νανοκοσμητολογία
-τον Κανονισμό καλλυντικών προϊόντων (EC 1223/2009): Αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα για όλο και πιο επιστημονική και εξειδικευμένη γνώση, ασφάλεια και μελέτη για τοξικότητα των καλλυντικών ,προκειμένου τα καλλυντικά που κυκλοφορούν να παράγονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις εξελίξεις των διεθνών επιτροπών αξιολογήσεων (SCCS, REACH, CLP)

5ον. Λειτουργούν αντίστοιχα προγράμματα Bachelor τετραετούς φοίτησης στον Ευρωπαϊκό χώρο: Bachelor in Cosmetic Science, University of Sunderland, United Kingdom (4 years BS) / Department of Pharmacy and Cosmetic Science De Montfort University, England (4 years BS) / Master on Cosmetic Science, University of Arts, London (Intergated 5 years) / Department of Toxicology, Dermato-cosmetology and Pharmacognosy, Vrije Universiteit, Brussels (4 years BS) Λειτουργούν αντίστοιχα προγράμματα Bachelor τετραετούς φοίτησης στον Διεθνή χώρο: Bachelor in Dermal Sciences, Victoria University, Australia (4 years BS) / Bachelor in Pharmaceutical Sciences, Cosmetic Science & Formulation Design, University of Toledo, Ohio, United States (4 years BS) / Department of Cosmetic Science, Providence University, Taiwan (4 years BS) / Department of Cosmetic Science, University of Taiwan (4 years BS) / Department of Fragance & Cosmetic Science, Kaohsing Medical University (4 years BS).

6ον. Το Τμήμα μας εκπόνησε Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Οργάνωση, Διοίκηση, και Θεραπευτικές Πρακτικές Μονάδων Ευεξίας και SPA” , του οποίου οι απόφοιτοι ορκίστηκαν πολύ πρόσφατα (4 Δεκεμβρίου του 2018) και ήδη δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στον αναπτυσσόμενο κλάδο του Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας.

7ον. Το Τμήμα μας προσφέρει εξαιρετική μαθησιακή εμπειρία και η εργασιακή απορρόφηση των αποφοίτων είναι ιδιαίτερα υψηλή, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στους χαλεπούς καιρούς της χώρας μας, οι απόφοιτοι του τμήματός μας έχουν υψηλότατο ποσοστό άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.

8ον. Το Τμήμα μας υστερεί ουσιαστικά μόνο αριθμητικά όσον αφορά τα μέλη Δ.Ε.Π. Για το γεγονός αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς οι φοιτητές αλλά η αδιαφορία και η εγκατάλειψη που βίωσε συνολικά η παιδεία μας την πρόσφατη περίοδο οικονομικής δυσκολίας στη χώρα μας. Αυτό όμως ουδέποτε δυσκόλεψε ως τώρα την παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκής γνώσης προς εμάς τους φοιτητές χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια των διδασκόντων.

Αξιότιμε κύριε Τζιώνα,
Αξιότιμε κύριε Γαβρόγλου,

Επειδή ως φοιτητές αισθανόμαστε να αδικούμαστε μόνο και μόνο επειδή το Τμήμα όπου φοιτούμε παρουσιάζει αριθμητικές ελλείψεις σε μέλη Δ.Ε.Π.,

Επειδή με τη μη ένταξή μας στο υπό ίδρυση Διεθνές Πανεπιστήμιο θα στερηθούμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις επιστημονικές μας γνώσεις στην επαγγελματική μας ζωή, στην κοινωνία και πάνω από όλα στον Άνθρωπο που καλούμαστε να υπηρετούμε,

Επειδή σήμερα είμαστε φοιτητές ,που αγωνιούμε για το μέλλον και τις σπουδές μας, αφού μέσα από τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων και των κατατακτήριων εξετάσεων φοιτούμε συνειδητά στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας,

Επειδή το Τμήμα μας εκπροσωπεί μια επιστήμη που αναπτύσσεται ραγδαία και μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για νέους φοιτητές και εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας της Βορείου Ελλάδας,

Επειδή το αντίστοιχο αίτημα των συμφοιτητών μας του Τμήματος της Αθήνας ικανοποιήθηκε και σήμερα αυτό είναι ενταγμένο στο νεοϊδρυθέν Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,
Αξιότιμε Κύριε Τζιώνα
Επειδή βασιζόμαστε στον λόγο σας, κατά τη συνάντησή μας στις 12 Δεκεμβρίου 2018, αλλά και στην ευσυνειδησία και τον οραματισμό που σας διακατέχει,

Αξιότιμε κύριε Γαβρόγλου
Επειδή γνωρίζουμε και θαυμάζουμε το σθένος σας και το όραμά σας για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση
Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε πως εμείς και οι γονείς μας, όπως και όσοι νέοι ονειρεύονται να δραστηριοποιηθούν στο μέλλον στον χώρο της Αισθητικής, ουδεμία ευθύνη φέρουν για το αν το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΑΤΕΙΘ δεν πληροί σήμερα τις προϋποθέσεις ένταξης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο,
Επειδή, τέλος, έχουμε την πεποίθηση ότι το Τμήμα μας θα έχει μόνο θετική παρουσία στο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία

ΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ:

Την ένταξη του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σ.Ε.Υ.Π. του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος στο υπό ίδρυση σύμφωνα με το δημοσίευμα στο esos Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας (με έδρα τη Σίνδο) του Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθώς αυτό υπαγορεύει το περιεχόμενο των σπουδών μας και η αναγκαιότητα παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πολίτες που θα αναζητήσουν στο μέλλον την αρωγή της Αισθητικής και της Κοσμητολογίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΑΤΕΙΘ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο