Σάντουιτς με ομελέτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

pant

Η πρόταση του σεφ Ιπποκράτη Τσακιρίδη

Υλικά

  • 2 αυγά (διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • 60 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (τύπου σεβρ) ή μανούρι, θρυμματισμένο + 2 φέτες κατσικίσιο τυρί (ή μανούρι) για τα σάντουιτς
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 20 γρ. βούτυρο (ή 1 – 2 κουταλιές ελαιόλαδο)
  • 2 ατομικά ψωμάκια
  • μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού ή ρόκας
  • 4 φέτες προσούτο

Διαδικασία

Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το θρυμματισμένο τυρί, το μαϊντανό, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε, σε δυνατή φωτιά, το βούτυρο μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει και να ροδίσει η ομελέτα. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο καθένα από 1 φέτα κατσικίσιο τυρί (ή μανούρι). Κόβουμε την ομελέτα σε κομμάτια, τα οποία μοιράζουμε στα 2 σάντουιτς. Βάζουμε επίσης το σπανάκι ή τη ρόκα και 2 φέτες προσούτο στο καθένα, κλείνουμε και σερβίρουμε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο