Σάντουιτς με προσούτο, πιπεριές Φλωρίνης και μοτσαρέλα

pant

Η πρόταση του σεφ Ιπποκράτη Τσακιρίδη

Υλικά

  • 1 φραντζόλα ciabatta
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι (προτιμότερο baby)
  • 250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κομμένες σε λωρίδες
  • 8 φέτες προσούτο
  • 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε φέτες
  • λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
  • λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Διαδικασία

Κόβουμε την φραντζόλα ciabatta στη μέση κατά μήκος, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τη φρυγανίζουμε ελαφρώς στο γκριλ ή στην τοστιέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι κσι τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μέσα πλευρά του ψωμιού με το μισό μείγμα. Στρώνουμε στο ψωμί το σπανάκι, από πάνω προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το προσούτο και την μοτσαρέλα.

Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πιέζουμε με την παλάμη μας να κλείσει καλά. Το τυλίγουμε σφιχτά, κόβουμε σε 4 μέρη και σερβίρουμε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο