Σέρρες: Φορτηγό μετέφερε λαθραίο τσίπουρο και κρασί

Έκαναν διάνα οι υπάλληλοι της Κινητής Ομάδας Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών, που ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. φορτηγό στον οδικό άξονα του Προμαχώνα Σερρών, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός του μετέφερε ποσότητες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών με άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό.

Συγκεκριμένα, στην καρότσα του οχήματος βρέθηκαν δοχεία που περιείχαν συνολικά 281,5 λίτρα κρασιού και 20,75 λίτρα χύμα τσίπουρου, για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα φορολογικά και τελωνειακά παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι είχαν καταβληθεί οι σχετικοί φόροι και δασμοί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Έτσι, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Προμαχώνα για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα προς το Δημόσιο.

Ο οδηγός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστεί ο τελικός παραλήπτης του φορτίου. Παράλληλα, κατασχέθηκε το φορτηγό που μετέφερε το λαθραίο εμπόρευμα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More