ΣΕΤΕ: O Έλληνας ξοδεύει 64% λιγότερα χρήματα για διακοπές

Έστω κι αν ο εσωτερικός τουρισμός φαίνεται ότι «τσίμπησε» μέσα στο 2018, αν ληφθεί υπόψη η αύξηση της εσωτερικής αεροπορικής κίνησης, παραμένει εντυπωσιακό το γεγονός ότι η δαπάνη του Έλληνα τουρίστα μέσα στην κρίση έχει μειωθεί σε ποσοστό 63,9%.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στις αρχές της κρίσης, εν έτει 2008, η συνολική δαπάνη ήταν σε επίπεδα λίγο κάτω από τα 3,9 δισ. ευρώ και πλέον κυμαίνεται στα πέριξ του 1,4 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία παρατίθενται στην τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με τίτλο «Η συμβολή του τουρισμού στην Ελληνική Οικονομία.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η τελευταία διαθέσιμη εκτίμηση της δαπάνης του εγχώριου τουρισμού είναι η «Έρευνα Διακοπών»της ΕΛΣΤΑΤ για το 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η εγχώρια τουριστική δαπάνη για ταξίδια με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση ήταν 1.398 εκατ. ευρώ όταν για το 2016 ήταν 1.287 εκατ. ευρώ, δηλαδή ήταν αυξημένη κατά 8,7% σε σύγκριση με το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008, η αντίστοιχη δαπάνη ήταν 3.868 εκατ. ευρώ. «Δηλαδή, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η δαπάνη του εγχώριου τουρισμού μειώθηκε κατά -63,9%», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάλυση του Insete.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More