Σιμόπουλος: Στη Θεσσαλονίκη συνοδοιπόροι μία αστική μειοψηφία με την αριστερά

Την «κακοδαιμονία» της Θεσσαλονίκης, όπου τα πιο σημαντικά έργα υποδομών και αναπτυξιακές παρεμβάσεις είτε ακόμη δεν έχουν προχωρήσει, είτε καθυστερούν υπερβολικά, περιέγραψε στην τοποθέτηση του στο συνέδριο της εφημερίδας Μακεδονία με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης» ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ  Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος επισήμανε ότι την τελευταία εικοσιπενταετία οι εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης στην κεντρική εξουσία είτε δεν είχαν δυνατότητα ισχυρής παρέμβασης, είτε τους απορρόφησε η κεντρική πολιτική σκηνή και όχι τα προβλήματα της πόλης.

«Η σημερινή κυβέρνηση, με σκοπό να ξεπεράσει, το φαινόμενο τα έργα να δημοπρατούνται ανάλογα με τη δύναμη των τοπικών παραγόντων, εξήγγειλε τη δημιουργία μίας δομής, δίπλα στον Πρωθυπουργό, η οποία θα σχεδιάζει με εθνικά κριτήρια τα έργα και την κατανομή των πόρων σ’ αυτά» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει δυστυχώς η τάση να μην προχωρούν έργα, που αποτελούν παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφερόμενος σε άλλες αιτίες αβελτηρίας για την μη προώθηση έργων και δράσεων στην πόλη, υπογράμμισε την διακομματική-πολλές φορές τουλάχιστον σε επίπεδο αυτοδιοίκησης-κρατικιστική και όχι φιλελεύθερη προσέγγιση στα ζητήματα της πόλης με κυρίαρχα παραδείγματα την αξιοποίηση των στρατοπέδων, του παραλιακού μετώπου, τη δημιουργία μαρίνων, την αξιοποίηση διατηρητέων κτισμάτων και τον ΟΑΣΘ.

Ως μία ακόμη αιτία υπέδειξε και την πάγια αντιπαράθεση μιας μειοψηφίας με αστική προέλευση σε κεντρικές κεντροδεξιές επιλογές σχετικές με τις υποδομές της πόλης. « Μάλιστα, η μειοψηφία αυτή ορισμένες φορές γίνεται πλειοψηφία αθροιζόμενη έμμεσα ή άμεσα με την κεντροαριστερά στη Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More