Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης για τα δημοτικά τέλη – Τι απάντησε ο Ζέρβας

Πυρά εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο την ώρα που ήταν υπό συζήτηση η μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 12,5% για το 2020, η οποία εγκρίθηκε.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αθέτηση προεκλογικής δέσμευσης Ζέρβα πως τα τέλη θα μειώνονταν κατά 50%.

Να σημειωθεί, ότι για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν κατά 12,5%, ενώ για τους επαγγελματίες που πλήττονται από τα έργα του μετρό κατά 80%.

“Μπορώ να αντιληφθώ την πίκρα που έχουν κάποιοι για την ήττα τους στις εκλογές. Αντιπαρέρχομαι τα περί ψεμάτων, τα περί πολιτικής ηθικής. Πίστευα ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν να χάνουν. Ελπίζω ότι ξέρετε να χάνετε, όπως ξέρετε και μαθηματικά. Τέσσερα χρόνια επί 12,5% ίσον 50%” απάντησε στην αντιπολίτευση ο κ. Ζέρβας.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας είπε: “Περήφανα η νέα διοίκηση μειώνει τα δημοτικά τέλη 12,5%. Περήφανα μειώνει τα δημοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έργα του Μετρό κατά 80% και πολύ περήφανα συνεχίζει τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη στις κατηγορίες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα”.

Πυρά της αντιπολίτευσης 

“Καλές ήταν οι εβδομήντα μέρες της διοίκησης ως μήνας του μέλιτος. Όμως η πρόταση που ήρθε για τα τέλη δεν έχει καμία σχέση με αυτά που είπε ο κ. Ζέρβας στο λαό της Θεσσαλονίκης. Είναι συνειδητή εξαπάτηση” είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον” Γιώργος Ορφανός.

“Καλώ τον δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης γιατί είπε ψέματα συνειδητά με στόχο να κερδίσει τη δημαρχία” τόνισε ο κ. Ορφανός.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γάκης από τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου ανέφερε: “Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και προβληματίστηκα πως μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. ‘Όσο αποθεματικό και να είχε ο δήμος θα είχε ροκανιστεί σε μια τετραετία”.

“Στο σύνολο των τελευταίων χρόνων οι μειώσεις των δημοτικών τελών έφτασαν στις οικίες το 50%. Η μείωση του 12,5% έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου” είπε η Έλλη Χρυσίδου από τον συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Μαζί”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” Σπύρος Βούγιας είπε ότι υπήρξε μία “μεγάλη υπερβολή αλλά αυτό αφορά το παρελθόν. Η μείωση του 12,5% είναι οριζόντια και όχι δίκαιη”.

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” σημείωσε ότι “τα δημοτικά τέλη οφείλουν να καταργηθούν”.

Αντιπρόταση για τα δημοτικά τέλη έκανε ο Αντώνης Γαζάκης από την παράταξη “Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής”, απορρίπτοντας την εισήγηση της διοίκησης Ζέρβα, την οποία χαρακτηρίζει “κοινωνικά και περιβαλλοντικά άδικη, πρόχειρη και ατεκμηρίωτη, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, που ακολουθεί την ίδια λογική με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

“Αυτή είναι η που η προεκλογική περίοδος εκδικείται τη μετεκλογική. Ήταν η δημαγωγική στιγμή του κ.Ζέρβα και τώρα ουσιαστικά φαίνεται η αναντιστοιχία. Όσο κι αν απαντήσουν και πέσουν να μας φάνε από τη διοίκηση που το υπενθυμίζουμε, είναι η αλήθεια” είπε ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, ο οποίος άσκησε και αυτός κριτική στον κ. Ζέρβα.

“Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το έκρινε η δημαγωγία αλλά η πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία” σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Οικολογία – Αλληλεγγύη”, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More