Σκουλαρίκια: από το τότε στο σήμερα, η ίδια σχέση αγάπης!

Ένα από τα πιο αγαπημένα κοσμήματα ανδρών αλλά και γυναικών ήδη από τα αρχαία χρόνια είναι τα σκουλαρίκια. Αυτά μάλιστα μαρτυρούσαν την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του κατόχου τους.

Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει αμέτρητα κτερίσματα σε ανασκαφές τάφων αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των άλλοτε επιφανών πολιτών. Μέσα από τα κοσμήματα και τα υπόλοιπα ευρήματα παίρνουν πληροφορίες για τη μόδα της εποχής, τα υλικά που χρησιμοποιούσαν, τα έθιμά τους αλλά και τις επιρροές από που έχουν δεχθεί από άλλους πολιτισμούς.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανασκαφή που έγινε πριν από έναν χρόνο έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε ένα χρυσό σκουλαρίκι που μαρτυρά μια από τις σπάνιες ενδείξεις της ελληνιστικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για ένα σκουλαρίκι που φορούσε κάποιος εύπορος Έλληνας που ζούσε στην Ιερουσαλήμ πριν από χιλιάδες χρόνια ή ένας εξελληνισμένος Εβραίος.

Το σκουλαρίκι είναι χρυσό και στρογγυλό, έχει μήκος 4 εκατοστά και η άκρη είναι διαμορφωμένη σαν κεφαλή κριαριού ενώ η ηλικία του χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια. Σύμφωνα με την Ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων, το σκουλαρίκι είναι κατασκευασμένο βάσει της τεχνικής κοσμημάτων της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου δηλαδή τον 3ο αιώνα π.Χ., την περίοδο μετά την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη καθώς είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ ένα χρυσό σκουλαρίκι από την ελληνιστική εποχή και αυτό θα βοηθήσει περισσότερο στην κατανόηση της ζωής στην περιοχή εκείνη.

Από το τότε στο σήμερα

Σημασία δεν έχει ότι κάποτε τα σκουλαρίκια συνδεόταν με την κοινωνική θέση, αλλά ότι διαχρονικά τα σκουλαρίκια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα γυναικεία κοσμήματα! Είναι η απόλυτη στυλιστική επιλογή σε κάθε outfit, αφού προσφέρουν συμμετρία και διακριτική λεπτομέρεια στο πρόσωπο κάθε γυναίκας. Άλλωστε έχουμε πει:  όσο πιο πολλά χρυσά σκουλαρίκια, τόσο το καλύτερο για κάθε γυναίκα!

Γι’ αυτό και εσείς, ανανεώστε τώρα τη συλλογή σας από χρυσά σκουλαρίκια με ένα κλικ στο kosmima24! Μοντέρνα κρεμαστά, διακριτικά καρφωτά, εκκεντρικά, ογκώδη ή minimal, εντυπωσιακοί κρίκοι και πιο κλασικά σχέδια κατασκευάζονται καθημερινά στο προσωπικό εργαστήριο χρυσοχοΐας της εταιρίας, συνθέτοντας μια λαμπερή συλλογή, στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε online μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα Kosmima24. Ανακαλύψτε, ακόμα,  σκουλαρίκια διακοσμημένα με ημιπολύτιμες ορυκτές πέτρες, πέτρες ζιργκόν και φίλντεσι ή σκουλαρίκια με πιο minimal σχεδιασμό δεμένα με μαργαριτάρια ή και καλλιέργειας, καθώς και διαμάντια κοπής brilliant.

Μπορείτε, επίσης, αφού τσεκάρετε το αγαπημένο σας σχέδιο, να «παίξετε» με τους συνδυασμούς χρωμάτων ροζ gold – χρυσό – λευκόχρυσο ή να ζητήσετε τροποποιήσεις σε υπάρχοντα σχέδια, προκειμένου να ολοκληρώσετε την τέλεια αγορά σε σκουλαρίκι!

Αποκτήστε τα τώρα online και επωφεληθείτε από τη δωρεάν αποστολή στο σπίτι σας με εντελώς δωρεάν έξοδα αποστολής ανεξαρτήτως ποσού παραγγελίας σε όλη την Ελλάδα! Αν όμως επιθυμείτε μια… live παρουσίαση, η ομάδα του Kosmima24 είναι έτοιμη καθημερινά να σας υποδεχθεί στο showroom της εταιρίας στην οδό Πτολεμαίων 31 στη Θεσσαλονίκη! Μήπως να μην το καθυστερείτε περισσότερο;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More