Σκόδρας: Προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε τη χαοτική κατάσταση στον ΟΑΣΘ

“Είναι σε εφαρμογή το σχέδιο που εκπονήθηκε για ανάταξη του συγκοινωνιακού έργου. Οι πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και η κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του ΟΑΣΘ” είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης για τον ΟΑΣΘ που είναι σε εξέλιξη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Για το ποσό που χρωστάει ο ΟΑΣΘ στον δήμο Καλαμαριάς για το αμαξοστάσιο ανέφερε: “Κάναμε ήδη συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμαριάς. Έχουμε ενημερωθεί για το θέμα, δυστυχώς δεν είναι η μόνη οφειλή που έχουμε “κληρονομήσει”. Ειδικά στο θέμα των ενοικίων του Οργανισμού υπάρχει μία χαοτική κατάσταση και προσπαθούμε σταδιακά να την τακτοποιήσουμε.

Από τη μεριά του ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς είπε ότι “υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο περιορισμένης ευθύνης. Αφαιρέθηκε μία σημαντική αρμοδιότητα, αυτή του εκκαθαριστή”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Όλο το σχέδιο σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των έργων του μέτρο έχει σαν στόχο να πληρώνουμε ρήτρες, να παρατείνεται η ζωή του OΑΣΘ και μέσω αυτού να χτίσουν συμβάσεις με ιδιώτες. Από τους προϋπολογισμούς προκύπτει ότι εμείς κατορθώσαμε τα 80 εκατ. ευρώ και αυτοί θα καταργήσουν τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: “Δεν ήρθαμε ούτε για να μαλώσουμε, ούτε για να πούμε ποιος φταίει. Αν θέλετε τη γνώμη μου, όλοι φταίνε και όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Το θέμα είναι ποιος είναι ο οδικός χάρτης, τι πρέπει να περιμένει η πόλη από τον ΟΑΣΘ και πώς θα έχουμε την βελτίωσή του έτσι ώστε μέσα στην τετραετία που έρχεται να έχουμε και την λειτουργία του μετρό από την μία πλευρά και από την άλλη έναν καινούριο ΟΑΣΘ, βιώσιμο και αποτελεσματικό. Με αποτέλεσμα, να μπορούμε να σχεδιάσουμε κι εμείς όσα θέλουμε για τη πόλη μας”.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More