Σοκολάτα: 10 λόγοι για να τρώτε χωρίς ενοχές

Η σοκολάτα είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Την έχουμε συνδέσει βέβαια με τις θερμίδες που έχει. Έτσι την αποφεύγουμε. Υπάρχουν όμως και ευεργετικές ιδιότητες στη σοκολάτα. Λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα όταν την απολαμβάνουμε.

Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει, επίσης και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Και το κυριότερο, συγκαταλέγεται στις λίστες με τις τροφές, που καταπολεμούν το άγχος.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη. Κι αν κάθε φορά που τρώτε την αγαπημένη σας, νιώθετε τύψεις, τότε οι παρακάτω πληροφορίες, θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα.

Οι 10 λόγοι που δεν πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές όταν τρώμε σοκολάτα

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% σε κακάο έχει θετική επίδραση στο στρες, στις φλεγμονές, στη διάθεση, στη μνήμη και στην ανοσία ενάντια στις ασθένειες.

Καναδοί επιστήμονες, σε σχετική μελέτη, διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν σοκολάτα, είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο συγκριτικά με εκείνους, που δεν κατανάλωναν.

Σύμφωνα με σουηδική μελέτη, η σοκολάτα έχει καρδιαγγειακά οφέλη. Μία ή δύο μερίδες μαύρης σοκολάτας κάθε εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια κατά το 1/3.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων σοκολάτας καθημερινά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά στην εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Hull στη Βρετανία διαπίστωσαν μετά από σχετική έρευνα, πως η σοκολάτα είναι η καλύτερη θεραπεία για τον βήχα. Κι αυτό διότι, η θεοβρωμίνη, που εντοπίζεται στο κακάο, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταπολέμηση του βήχα.

Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Ophthalmology, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να συνδέεται με τη βελτίωση της όρασης.

Η σοκολάτα είναι καλή πηγή σιδήρου. Μάλιστα, η μαύρη σοκολάτα (με περιεκτικότητα 70% κακάο) περιέχει 17.4mg σίδηρο ανά 100γρ (97% RDA), ενώ η γλυκιά σοκολάτα γάλακτος δίνει 2.4mg ανά 100γρ (13% RDA).

Κάνει καλό στην επιδερμίδα. Μάλιστα, η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, που μπορούν να προστατεύσουν την επιδερμίδα από τη ζημία από τον ήλιο.

Η μαύρη σοκολάτα είναι αντιοξειδωτική, γι’ αυτό και μπορεί να καταπολεμήσει το αίσθημα της κόπωσης. Έτσι, δυο με τρία κομμάτια μαύρης σοκολάτας αρκούν για να ανεβεί η διάθεσή σας.

Γενικά, να έχετε στο νου σας πως η μαύρη σοκολάτα είναι περισσότερο ωφέλιμη από τις υπόλοιπες.

 

Πηγή: healthview.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More