Σοκολατένια μελομακάρονα για πιο γλυκά Χριστούγεννα

Πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων και εδώ σας παρουσιάζουμε τη πιο κλασική συνταγή με μια μικρή παραλλαγή για αυτές τις γιορτές.

Τα μελομακάρονα δεν λείπουν από κανένα σπίτι! Φτιάξτε τη συνταγή με επικάλυψη σοκολάτας και πραγματικά όλοι θα ενθουσιαστούν.

Υλικά

500 γραμμάρια κουβερτούρα

7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

1/4 φλιτζανιού μπράντι

1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1⁄2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

λίγη καρυδόψιχα για να πασπαλίσουμε τα μελομακάρονα

1 λαδόκολλα για το ταψί

για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια μέλι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε δύο μπολ.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 1/4 φλιτζανιού μπράντι και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε 1⁄2 φλιτζάνι ζάχαρη,1 κουταλιά του γλυκου μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και σχηματοποιούμε τα μελομακάρονα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν πενήντα μελομακάρονα. Στρώνουμε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε επάνω τα μελομακάρονα με τη σειρά. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι των μελομακάρονων βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό,2 φλιτζάνια μέλι,2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 7-8 λεπτά. Ενώ βράζουν θα δούμε ότι θα δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια, τον αφαιρούμε και όταν αρχίσει να βράζει,ρίχνουμε μέσα τα μελομακάρονα που πλάσαμε. Τα αφήνουμε λόγο μέσα στο βραστό νερό για να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει με δύο κουταλιές ηλιέλαιο. Όταν λιώσει,βουτάμε στα μελομακάρονα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα πασαπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Τα σοκολατένια μελομακάρονά μας είναι έτοιμα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο