Σουηδός επιδημιολόγος: Ακολουθήσαμε λάθος τακτική-Πέθαναν πάρα πολλοί

Ο αρχιτέκτονας της αμφιλεγόμενης πολιτικής που ακολούθησε η Σουηδία στην πανδημία του κορωνοϊού, χωρίς αποκλεισμούς και «λουκέτα», παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η σκανδιναβική χώρα θα έπρεπε να έχει επιβάλει περισσότερους περιορισμούς για να αποφύγει τον τόσο υψηλό αριθμό νεκρών.

Η δημόσια διάθεση στη Σουηδία φαίνεται να έχει αλλάξει κάπως, αφότου η γειτονική Νορβηγία και Δανία την προηγούμενη βδομάδα άνοιξαν τα σύνορά τους αλλά οχι γι ααυτήν. Η Σουηδία έχει κατά κεφαλήν ποσοστό θνησιμότητας που είναι σήμερα το υψηλότερο στον κόσμο και έχει καταγράψει 10 φορές περισσότερους θανάτους σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού της, από τη Νορβηγία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Anders Tegnell, ο επιδημιολόγος του σουηδικού κράτους, συμφώνησε με τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη στο Sveriges Radio, ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα, η οποία επί του παρόντος έχει το υψηλότερο ποσοστό κατά κεφαλήν θανάτων στον κόσμο.

«Αν συναντήσουμε την ίδια ασθένεια, με αυτά ακριβώς που γνωρίζουμε σήμερα, νομίζω ότι θα βρεθούμε κάπου ανάμεσα σε αυτό που έκανε η Σουηδία και αυτό που έκανε ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε ο κ. Tegnell, στη συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τετάρτη το πρωί. Η παραδοχή του κ. Tegnell είναι εντυπωσιακή, καθώς εδώ και μήνες έχει επικρίνει τα lockdown άλλων χωρών και επέμεινε ότι η προσέγγιση της Σουηδίας ήταν πιο βιώσιμη.

Ο κ. Tegnell είπε στη συνέντευξη: «Υπάρχει προφανώς μια πιθανότητα βελτίωσης σε αυτό που κάναμε στη Σουηδία. Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κλείσουμε για να αποτρέψουμε καλύτερα την εξάπλωση του ιού».

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More