Σουφλέ με σπανάκι και τραχανά !!

Πρόταση του Ippokratis Tsakiridis Chef

Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
100 γρ. τραχανάς
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 αυγά
2-3 κσ γάλα
40 γρ. βούτυρο
Βούτυρο για άλειμμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σπανάκι όπως είναι από την κατάψυξη σε μια κατσαρόλα και το σοτάρουμε. Δεν χρειάζεται λάδι, έχει τα υγρά από την κατάψυξη. Προς το τέλος προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο γιατί δίνουν γλυκιά γεύση. Δεν θέλουμε να καεί το βούτυρο, απλώς να λιώσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Όταν είναι έτοιμο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τον τραχανά μαζί με 125 ml νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει ο τραχανάς. Αν σωθούν τα υγρά του τραχανά προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να μην κολλήσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μεταφέρουμε το μείγμα από την κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (βουτυρωμένο στα πλαϊνά και τον πάτο).
Χτυπάμε τα 2 αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε πάνω από το μείγμα με το σπανάκι να πάνε παντού. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο τυρί που προτιμώ) πάνω από το αυγό, σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρω ζεστό.
Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο