Σπασμένα πεζοδρόμια κάνουν γολγοθά τη ζωή των δημοτών Νεάπολης-Συκεών(ΦΩΤΟ)
Ρημαγμένα πεζοδρόμια, λακκούβες και λάσπες ταλαιπωρούν τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών τις τελευταίες εβδομάδες.
Ρεπορτάζ: Κική Τσάνη
Μία βλάβη στον ΟΤΕ, επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που με τη σειρά της δημιούργησε βλάβη στην ύδρευση, όπως λένε οι κάτοικοι, έχει κάνει γολγοθά την καθημερινότητα καταστηματαρχών και περαστικών, καθώς οι πλάκες από τα πεζοδρόμια έχουν αφαιρεθεί και παραμένουν στοιβαγμένες στα εκάστοτε σημεία, ενώ οι λακκούβες που έσκαψαν, είναι ανοιχτές εδώ και πολλές μέρες. Δε λείπουν μάλιστα οι ασυνείδητοι, που πετούν τα σκουπίδια τους πάνω στις πλάκες ή μέσα στις τρύπες.
Ένα “σκαμμένο” πεζοδρόμιο βρίσκεται ακριβώς εκεί που είναι η στάση “Παλιό Τέρμα”, η οποία εξυπηρετεί μεγάλη μερίδα των δημοτών, καθώς βρίσκεται σε αρκετά κεντρικό σημείο, με αποτέλεσμα να περιμένουν τα λεωφορεία, όπου βρουν χώρο, διασκορπισμένοι τριγύρω.
Έντονα προβληματισμένοι είναι όχι μόνο οι πολίτες, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να περπατούν πάνω στο δρόμο, ενώ υπάρχουν αυτοκίνητα, καθώς το πεζοδρόμιο σε αρκετά σημεία κόβεται στη μέση, αλλά και οι καταστηματάρχες.
Συγκεκριμένα, όπως είπε ιδιοκτήτης mini market στο Thesstoday, η κατάσταση των πεζοδρομίων, πέρα από επικίνδυνη, είναι τροχοπέδη για τη λειτουργία των μαγαζιών τριγύρω.
“Έχω άδεια για να μπορώ βγάζω έξω το εμπόρευμά μου, αλλά εδώ και 20 μέρες δεν μπορώ, γιατί αρχικά δεν έχουν διορθώσει τις βλάβες ώστε να κλείσουν επιτέλους τις τρύπες και δεύτερος παράγοντας είναι σκόνη, ενώ μάλιστα τις προηγούμενες μέρες, λόγω βροχής, έγινε ο κακός χαμός από λάσπες. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση”, καταλήγει.