Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. καταζητούμενος των κινεζικών Αρχών

Έναν 53χρονο Κινέζο που αναζητούσαν οι αρχές της χώρας του με διεθνές ένταλμα σύλληψης για παράνομη απορρόφηση δημοσίων καταθέσεων εντόπισαν και συνέλαβαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην Αθήνα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, ο 53χρονος κατηγορείται ότι, μαζί με άλλους συνεργούς του, ίδρυσε εταιρεία, στην οποία ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος, με σκοπό την απορρόφηση (συλλογή) καταθέσεων από τα θύματά τους, με το πρόσχημα της έκδοσης οικονομικών σχεδίων, πώλησης και αγοράς οικονομικών προϊόντων μέσω Διαδικτύου, τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, με υπόσχεση μεγάλων κερδών στους επενδυτές.

Όπως διαπιστώθηκε, από την εγκληματική αυτή δραστηριότητά του απέσπασε παράνομα περισσότερα από 650 εκατ. RMB (νομισματική μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας) από περισσότερα από 100 θύματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More