ΣτΕ: «Ναι» στην πρόταση για μείωση των διακοπών των δικαστών

Η πρώτη διαφοροποίηση από δικαστική Ένωση η οποία είναι θετική στην πρόταση για τον χρόνο μείωσης των δικαστικών διακοπών, έρχεται από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι δεν φείδονται προσπαθειών ούτε χρειάζονται παραινέσεις για να κάνουν τη δουλειά τους, απαντώντας έτσι με έμμεσο τρόπο στον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος ζήτησε από ολους τους δικαστές τώρα που τα δικαστήρια είναι κλειστά να δημοσιεύουν όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις.

Δηλώνουν, όμως, ότι είναι πρόθυμοι να μειώσουν τις δικαστικές διακοπές τους, συμφωνώντας με την πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε αντίθεση με άλλες δικαστικές ενώσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας ασκούν τα καθήκοντά τους συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, χωρίς να φείδονται προσπαθειών και χωρίς να έχουν ανάγκη παραινέσεων προς τούτο.

Ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου οι δικαστές του να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της Χώρας»

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More