Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Κ. Μητσοτάκης

Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Με βάση το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός φτάνει στο νησί τη Δευτέρα το πρωί και αμέσως θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη διμερή συνάντηση αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν στις 12:00 δηλώσεις στον Τύπο.

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και το απόγευμα με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το πρόγραμμά του τη Δευτέρα ολοκληρώνεται με δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αναστασιάδης.

Την Τρίτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τον τέως ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη και τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Ρολάνδη καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκη Μάτση. Ακολούθως θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή όπου θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ενώ αναχωρεί από το νησί το μεσημέρι της Τρίτης. Στην αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει συμμετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More