Στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος δημοτικός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ο οποίος είναι ο μοναδικός δημοτικός σε όλη την Ελλάδα, επιθεώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με συνοδεία εργαζομένων και αντιδημάρχων.

Της Βιβής Κοτσαπουϊκίδου 

Πριν τη ξενάγηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων στο χώρο, ο οποίος πλέον είναι τελείως λειτουργικός και έχει προοπτικές ανάπτυξης τελέστηκε αγιασμός. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος ΣΜΑ, Θωμάς Αστερίου εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται στο χώρο και τόνισε τη καλή συνεργασία δήμου, ΕΥΑΘ και του εργολάβου που έχει αναλάβει την ανακοίνωση.

«Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που είναι η καρδιά της καθαριότητας μαζί με το αμαξοστάσιο λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Ουσιαστικά βλέπετε έναν χώρο που έχει δουλευτεί πάρα πολύ» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε ότι «η μια μιάμιση πρέσα έχουν γίνει τέσσερις πρέσες που λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο. Απ την άλλη μεριά (της ανάληψης των καθηκόντων του) διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώσαμε πολλά κοντέινερ και είμαστε σε θέση να πλένουμε απορριμματοφόρα, τετραπλασιάστηκε ο αριθμός απορριματοφόρων των οποίων πλένονται, ο βιολογικός καθαρισμός πλέον λειτουργεί».

«Βλέπουμε έναν σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων απόλυτα λειτουργικό όχι μόνο για τον Δήμο και τους δημότες Θεσσαλονίκης αλλά και τον συνολικό σχεδιασμό του Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους όπως αυτόν της Καλαμαριάς, του Θερμαϊκού, της Θερμής και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη» επισήμανε ο ίδιος. «Δε σταματάμε εδώ συνεχίζουμε με την ανανέωση του εξοπλισμού μας, με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, που θέλω να πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν, ούτως ώστε η καθαριότητα με την βελτίωση της ανακύκλωσης με τα πράσινα σημεία, με τους καφέ κάδους στο τέλος αυτής της θητείας να βρίσκονται στο επίπεδο που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη και όχι μια πόλη που πραγματικά πνίγεται μες τα σκουπίδια», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, υπογράμμισε τη συνολική προσπάθεια που γίνεται καθημερινά η οποία είναι «ένα τελείωμα μιας προσπάθειας η οποία ξεκίνησε το 2016, ατονησε στις αρχές του 2019 λόγω εκλογών και ξανά ξεκίνησε Ιούνιο – Ιούλιο του 2019. Εμείς όπως οφειλαμε το τελειώσαμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και αμεσα. Έχουμε σκοπό να φτιάξουμε την καθαριότητα και να είναι η πρώτη υπηρεσία. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το σκουπίδι και το απορριμμα δεν “κοιμάται”, έτσι λειτουργεί και η υπηρεσία μας. Δεν κοιμόμαστε και δεν σταματάμε να δουλεύουμε ποτέ».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More