Στον «αέρα» οι παιδικές κατασκηνώσεις – Τι θα γίνει με τους 12.500 εργαζόμενους

Στον «αέρα» βρίσκονται οι παιδικές κατασκηνώσεις και μαζί με αυτές, περίπου 12.500 εργαζόμενοι που απασχολούταν σ΄αυτόν τον τομέα.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Οι παιδικές κατασκηνώσεις είναι βασικό στοιχείο της παιδικής ηλικίας πολλών ανθρώπων και τους έχουν γεμίσει πολλές καλοκαιρινές αναμνήσεις. Ωστόσο με την πανδημία του κορωνοϊού, έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα, καθώς ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για πότε, πως και αν θα λειτουργήσουν την φετινή σεζόν.

«Μέχρι στιγμής ο κλάδος δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι με τις κατασκηνώσεις. Γι’ αυτό και μας έχει πιάσει το άγχος, αν θα προλάβουμε ή όχι να προετοιμαστούμε για να υποδεχτούμε τα παιδιά» δήλωσε στο ThessToday.gr ο Παναγιώτης Μπαρδάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΠΕΛΚ), συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε μέρα που περνάει είναι για εμάς μια μεγαλύτερη θηλιά στο λαιμό».

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ούτε από το κράτος, ούτε από κάποιον υγειονομικό φορέα για το αν θα ανοίξουν οι παιδικές κατασκηνώσεις και τι υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν. Η ασφάλεια των παιδιών προέχει, όπως τόνισε ο κ. Μπαρδάκης, προσθέτοντας ότι οι κατασκηνώσεις για να λειτουργήσουν, θέλουν σίγουρα έναν μήνα προετοιμασίας (καθαρισμούς, απολυμάνσεις, επιδιορθώσεις κλπ), πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και σήμερα να βγει κάποια απόφαση, ο Ιούνιος έχει χαθεί ήδη και οριακά θα καταφέρουν να υλοποιηθούν κάποια προγράμματα Ιούλιο – Αύγουστο.

«Αν χαθεί και η 1η Ιουλίου, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να πραγματοποιηθεί κατασκηνωτικό πρόγραμμα γιατί δεν φτάνουν οι μέρες», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΛΚ.

Υπάρχουν κάποιες αιτήσεις ήδη από παιδιά μέσω προγραμμάτων και αρκετοί γονείς έρχονται σχεδόν καθημερινά σε επαφή με τους υπεύθυνους των κατασκηνώσεων προκειμένου να μάθουν πότε και πως θα ανοίξουν.

Οι ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν τι πρωτόκολλα θα οριστούν ωστόσο, με τον Παναγιώτη Μπαρδάκη να υπογραμμίζει πως «αν είναι κάτι που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε, σίγουρα δε θα φέρουμε τα παιδιά σε οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των παιδιών!».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More