Στον εισαγγελέα οι 19 συλληφθέντες για τις διαμαρτυρίες στο Τουρκικό προξενείο και το αεροδρόμιο ”Μακεδονία” (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι 19 συλληφθέντες για τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν χθες στο τουρκικό προξενείο και αεροδρόμιο “Μακεδονία” ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Οι 12 που εισέβαλαν χθες το πρωί στο τουρκικό προξενείο και οι 7 που έκαναν παρέμβαση στο αεροδρόμιο θα περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, στον οποίο θα απολογηθούν.

Για την υπόθεση του αεροδρομίου συνελήφθησαν πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες μπήκαν στο αεροδρόμιο φωνάζοντας συνθήματα και σηκώνοντας πανό.

Για την διαμαρτυρία στο Τουρκικό Προξενείο συνελήφθησαν 11 άνδρες και μια γυναίκα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα πλημμελήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της έκθεσης σε κίνδυνο αντίποινων.

Σημειώνεται ότι η μετάβαση τους στο δικαστικό Μέγαρο έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ παράλληλα στην είσοδο έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

τουρκικό προξενείο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More