Στους δρόμους για τη δυσοσμία κάτοικοι του Κορδελιού-Ευόσμου – “Όχι στα φουγάρα του Θανάτου” (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Την αγανάκτηση τους για τη δυσοσμία η οποία μαστίζει τη δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου όπως αναφέρουν ο ίδιοι εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αυτοί την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του δήμου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Αυτό που ζητάνε σήμερα είναι να πάρει μέρος ο δήμαρχος καθώς όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, εδώ και χρόνια, υπάρχει “μπαλάκι” ευθυνών.

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι η καύση πετρελαιοειδών είναι υπεύθυνη για το φαινόμενο της δυσοσμίας, ενώ κατηγορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, δήμο, περιφέρεια, και κυβέρνηση για αναλγησία.

” Η δυσοσμία και η ρύπανση είναι μια κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Κορδελιού και του Ευόσμου εδώ και δεκαετίες. Πλέον ξέρουμε με βάση την τελευταία περιβαλλοντική μελέτη που έγινε ότι η μοναδική υπεύθυνη είναι η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)” δήλωσε μεταξύ άλλων η Πόπη Σαραιδάρη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι του Κορδελιού, του Ευόσμου και της ευρύτερης περιοχής φώναξαν συνθήματα έξω από το δημαρχείο κρατώντας πανό” κατά των “φουγάρων του θανάτου” όπως αναφέρουν.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κορδελιού - Ευόσμου

Κορδελιού - Ευόσμου

Κορδελιού - Ευόσμου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More