Στούντιο τύπου Hollywood στη Θεσσαλονίκη – Πότε ξεκινούν οι κινηματογραφικές παραγωγές (ΦΩΤΟ+VIDEO)

“Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ένα κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών, για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα” τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση των λεπτομερειών της δημιουργίας των στούντιο διεθνών προδιαγραφών στην περιοχή της Θέρμης.

Του Στράτου Λούβαρη

Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας “σε ελάχιστους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο οικόπεδο έκτασης 83 στρεμμάτων το οποίο θα στεγάσει αρχικά οχτώ κινηματογραφικά πλατό, τύπου Hollywood, που θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020 και την ίδια χρονιά θα γίνουν τα γυρίσματα δυο ταινιών και μιας τηλεοπτικής σειράς”.

“Αυτά τα στούντιο που κατασκευάζονται και θα παρουσιαστούν σε λίγους μήνες να είστε σίγουροι, πως θα αποτελέσουν την αρχή του ενδιαφέροντος του Hollywood για την περιοχή μας και γιαυτό πρέπει να πετύχει” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για μια επένδυση 20 εκ. ευρώ από την εταιρείας Nu Boyana Hellenic, θυγατρική της χολιγουντιανής Millennium Films, που θα δημιουργήσει άμεσα 100 μόνιμες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες έμμεσες.

Παρόν ήταν μεταξύ άλλων και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο όποιος όπως ανέφερε “τώρα πια είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα (σ.σ αναφέρόμενος στην κατασκευή των στούντιο) και θα επενδύσουμε πάνω του για να γίνουν ακόμα περισσότερα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ευχής έργων ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία αυτών των στούντιο θα μπει στον  παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών” είπε ενώ στη συνέχεια συνεχάρη για τον κ. Τζιτζικώστα και την ομάδα του και την ΕΚΟΜΕ για την προσπάθεια.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης “θα είμαστε αρωγοί σε όλο αυτό, με πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα, τόσο σε ότι αφορά την ανταγωνιστικότητα, όσο και τη μείωση της γραφειοκρατίας, και την επένδυση. Θέλουμε να δούμε στη χώρα μας και άλλα τέτοια στούντιο και ακόμα περισσότερες παραγωγές διεθνούς βεληνεκούς”.

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Ορέστης Ανδρεαδάκης, σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να γίνει η πόλη που θα παράγει ταινίες. Παράλληλα έδωσε τα συγχαρητήρια του για το εγχείρημα αυτό.

Παίρνοντας τον λόγο ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη, Γιάννης Καλαφάτης, τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου και είπε πως η έμμεση διαφήμιση που θα γίνει με αυτό για την Ελλάδα θα βοηθήσει πολύ στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Όπως επίσης ανέφερε “πολλά νεαρά και όχι μόνο άτομα, έχουν πια τη δυνατότητα να γίνουν αυτό που θέλουν, στην ίδια τους την περιοχή. Σε μερικούς μήνες θα είμαστε πια έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τα πλατό. Χαίρομαι πολύ για την επένδυση αυτή που κάνουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

“Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κόλλησαν στη γραφειοκρατία και καθυστέρησε πάρα πολύ για να γίνει όλο αυτό. Όπως καταλαβαίνετε, όταν γυρίζετε μια ταινία, φέρνει πολύ κόσμο στην περιοχή. Τεχνικούς, ηθοποιούς, αλλά υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό. Όπως λέμε “μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις” και σας καλώ να έρθετε στη Βουλγαρία, στα studio που έχουμε εκεί για να δείτε πως όλο αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα το δουλέψουμε μαζί σε όλο αυτό που έρχεται. Παίρνουμε ρίσκο και θα μας βγει σε καλό” ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝU Boyana Studios εταιρίας παραγωγής γνωστών και δημοφιλών ταινιών, και της εταιρίας που θα δημιουργεί εδώ ταινίες, Yariv Lenner.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, σημαντικέ είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και η ανάπτυξη που θα έχει η περιοχή. Επίσης, στόχος της εταιρίας είναι να γυρίζονται στη Θέρμη περίπου 40 ταινίες το χρόνο και μια τηλεοπτική παραγωγή.

Σε ότι έχει να κάνει με τις εκτάσεις, τα πλατό μόνο θα είναι περίπου 15.000 τμ σε μια έκταση 25.000 τμ με όλα τα υπόλοιπα. Η ακριβής τοποθεσία δεν μπορεί ακόμα να ειπωθεί, καθώς εκκρεμούν οι άδειες από το ΥΠΟΙΚ και το ΑΑΔΕ, όμως θα είναι η ευρύτερη περιοχή της Θέρμης. “Το πολύ σε ένα χρόνο μετά τις άδειες, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο αυτό, καθώς έχει ξεκολλήσει το γραφείο κρατικό κομμάτι πλέον”, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Διευθύνοντας Σύμβουλο της Nu Boyana Studios (μέλος του ομίλου της Millennium Films) Yariv Lerner, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνος Κουάνης και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματία κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννης Καλαφάτης.

Κατά τη διάρκεια παρουσιάστηκε βίντεο με τον εξοπλισμό ο οποίος υπάρχει στη Βουλγαρία και θα χρησιμοποιηθεί και στα στούντιο της Θέρμης.

Δείτε το βίντεο:

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More