Στο αντιτορπιλικό “Βέλος” ο Προκόπης Παυλόπουλος – Η ξενάγηση και το δώρο

Το Αντιτορπιλικό “Βέλος” επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχτηκαν μέλη του πληρώματος, καθώς και ο αντιπλοίαρχος και κυβερνήτης του Βέλους, Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος τον ξενάγησε.

Μετά την ξενάγηση, του έκαναν δώρο μια πλακέτα με το Βέλος.

Παυλόπουλος

“Το αντιτορπιλικό Βέλος κλείνει μέσα του μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας του πολεμικού μας Ναυτικού αλλά και των Ενόπλων μας Δυνάμεων γενικότερα διότι το Βέλος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας μέσα από το κίνημα του Ναυτικού αποδεικνύει κάτι το οποίο γνωρίζουμε και ισχύει διηνεκές” δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις είπε ότι “είναι αφοσιωμένες στη δημοκρατία, υπερασπίζονται τη δημοκρατία, υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εκείνες οι παρεκβάσεις του παρελθόντος ιδίως κατά την 7χρονη δικτατορία δεν είναι παρά διαλείμματα επίορκων αξιωματικών που σε καμία περίπτωση δεν εξέφρασαν την πλειοψηφία των Ενόπλων δυνάμεων”.

“Σήμερα την ώρα που είναι οι ένοπλες δυνάμεις, το πολεμικό μας Ναυτικό όχι απλώς στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αλλά υπερασπίζονται την πατρίδα και το έθνος μας στον ύψιστο βαθμό, είμαστε ευγνώμονες για τις ένοπλες δυνάμεις και δείχνουν πόσο υπηρετούν αυτήν την βασική αρχή την οποία τόνισα προηγουμένως. Όπως η Ελλάδα ήταν κοιτίδα της δημοκρατίας και σήμερα παραμένει να υπερασπίζεται τη δημοκρατία όχι μόνο στο. Τόπο μας αλλά στην Ευρώπη και διεθνώς έτσι και οι ένοπλες δυνάμεις είναι εκείνες οι οποίες συμπαρατάσσονται στον μεγάλο αγώνα” κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε τις φωτογραφίες του Thesstoday.gr:

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More