Στο Μάτι ο Κ. Μητσοτάκης – Καθαρίστηκε το «οικόπεδο- βόμβα»

Στο Μάτι βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο οικόπεδο – βόμβα όπου επί ένα χρόνο σωρρεύονταν τόνοι ξυλείας από τα δένδρα που υλοτομήθηκαν στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά πέρσι.

Η επίσκεψη έρχεται αφότου ολοκληρώθηκε, εντός χρονοδιαγράμματος, η απομάκρυνση των τόνων καμένων κλαδιών και κορμών που είχαν συσσωρευτεί σε οικόπεδο της περιοχής και αποτελούσαν διαρκή απειλή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η εκκαθάριση της καύσιμης ύλης σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός αποδεικνύει ότι το έργο ήταν «πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο απλό», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για την απραξία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης δίχως να επιβαρυνθεί έστω με ένα ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, καθώς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρθηκαν να εκτελέσουν αφιλοκερδώς το έργο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αντίθετα, σχολίασε ο πρωθυπουργός, η σύμβαση που είχε συναφθεί προηγουμένως είχε μεγάλο κόστος και δεν περιελάμβανε μεταφορά.

Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου οικισμού και ενημερώθηκε για την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή.

Πηγή: skai.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More