Στο Σέιχ Σου ο Κωστής Χατζηδάκης – Τι δήλωσε (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Το ύψωμα Καρά Τεπέ στο Σέιχ Σου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ο κ. Χατζηδάκης, ήταν μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, 500.000 ευρώ θα δοθούν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της καταστροφής του δάσους από το έντομο του βλαστοφάγου (Tomicus Piniperda) και για τις ολιγωρίες της Πολιτείας ως προς την προστασία του Σέιχ-Σου.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός η κυβέρνηση θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να γίνουν άμεσα οι κινήσεις που προβλέπονται.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα δάση είναι ο πλούτος της χώρας μας. Και αυτό ισχύει δυο φορές για το Σέιχ Σου και τη Θεσσαλονίκη. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος. Ήρθαμε για να δούμε από κοντά το πρόβλημα με το φλοιοφάγο έντομο που έχει καταστρέψει το 10-15% των δέντρων του Σέιχ Σου.
Αλλά ακόμα περισσότερο, ήρθαμε για να πούμε ότι υπογράφηκε απόφαση για την άμεση διάθεση 500.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτήσουν δράσεις σε πολλά επίπεδα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος. Με το ποσό αυτό θα χρηματοδοτηθούν είτε μέτρα που αφορούν στην καταπολέμηση αυτού καθεαυτού του εντόμου, είτε δράσεις που αφορούν αραιώσεις, υλοτόμηση και άλλα μέτρα τα οποία έχει υποδείξει η δασική υπηρεσία.

Πέραν αυτού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι εδώ προκειμένου να αντιμετωπίσει και με άλλες δράσεις και με άλλα κονδύλια, αν χρειαστεί, το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση, με το δασαρχείο, με τους δημάρχους των περιοχών που συνορεύουν με το δάσος και φυσικά με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης».

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού:

Από την μεριά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης έδειξε στον κ. Χατζηδάκη και στον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση από το ύψωμα Καρά Τεπέ μερικά από τα δέντρα που έχουν καταστραφεί.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζιδη και του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμοου Δανιηλίδη:

Παράλληλα, ο ερευνητής Δημήτρης Αβτζής εξήγησε το πως το έντομο καταστρέφει τα δέντρα και όπως ανέφερε αυτή την στιγμή έχει καταστραφεί το 15% περίπου. Μάλιστα, έδειξε και συγκεκριμένο έντομο του φλοιφάγου (Tomicus Piniperda) που προκαλεί την καταστροφή.

Παρόν ήταν μεταξύ άλλων ο Στρατός Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Σωκράτης Δημητριάδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητα, Έλενα ράπτη βουλευτής ΝΔ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Thesstoday.gr από την επίσκεψη στο Σέιχ-Σου:

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More