Στ. Παππάς: “Κάναμε το αυτονόητο” για τη μήνυση που κατέθεσε η Διοίκηση

“Σήμερα κάναμε το αυτονόητο” επισήμανε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς αναφερόμενος στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης “για σοβαρές ενδείξεις δολιοφθοράς“, με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης τεχνικού ασφαλείας του Οργανισμού στο αμαξοστάσιο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση περιγράφονται ενέργειες αγνώστων που οδήγησαν σε αδυναμία το σύστημα πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς “με ανυπολόγιστες ενδεχομένως επιπτώσεις τόσο σε υλικές υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό”.

“Κάναμε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με γεγονότα που ανέδειξαν πρακτικές ιδιαίτερα επικίνδυνες, όχι μόνο για το αμαξοστάσιο, αλλά και πιθανότητα απώλειας ανθρώπινων ζωών. Υπήρξε παρέμβαση στο σύστημα πυρασφάλειας που το αδρανοποίησε και κινδυνεύαμε σε κάποια στιγμή αν τυχόν είχαμε κάποια πυρκαγιά, να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί για την άμεση κατάσβεσή της” τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας “αντιλαμβάνεστε σε ένα αμαξοστάσιο που έχει εύθραυστα πολλά υλικά τι θα σήμαινε αυτό; Οπως καταλαβαίνετε δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή, παρά μόνο να ακολουθήσουμε το δρόμο της δικαιοσύνης, και κυρίως για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τέτοιες πρακτικές”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι “στην αναφορά του ο τεχνικός υπεύθυνος ασφαλείας, μας δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες αστοχίες. Να ήταν μία να μπορείς να πεις ότι πρόκειται για κάποια ανθρώπινη αβλεψία, αλλά όταν έχεις σωρηδόν ταυτοχρόνως αστοχίες σε σχέση με το σύνολο του συστήματος ασφάλειας αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει μεγάλο κίνδυνο”.

Ερωτηθείς για το τι περιμένει η διοίκηση του ΟΑΣΘ από τη δικαιοσύνη, ο πρόεδρος του οργανισμού είπε: “Η δικαιοσύνη προφανώς πρέπει να το ελέγξει. Δεν είμαι δικαιοσύνη, ούτε μηχανισμός έρευνας” και πρόσθεσε “εμείς θα κάνουμε και ΕΔΕ – εντός της επόμενης εβδομάδας – και βεβαίως θα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Οπως διευκρίνισε, “στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει, θα τρέξουμε την ΕΔΕ”. Μεταξύ άλλων ο ίδιος διευκρίνισε ότι η σημερινή κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς έγινε με την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ που έγινε σήμερα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More