Συζητιούνται σενάρια πρόωρων εκλογών!

Σενάρια πρόωρων εκλογών συζητιούνται στο πολιτικό παρασκήνιο και εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Με αφορμή την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου που θα περάσει την επόμενη εβδομάδα από τη Βουλή στο γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η συγκυρία ευνοεί την κυβέρνηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι πιθανότατα διπλές, καθώς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ισχύσει η απλή αναλογική και μετά ο νέος νόμος που προτείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις και τις δημοσκοπήσεις θεωρείται από κάποιους ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για την κυβέρνηση να προσφύγει πριν το καλοκαίρι στην κάλπη, επειδή τα ποσοστά της παραμένουν ψηλά. «Τώρα είναι πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στο τέλος της τετραετίας. Γιατί τότε θα έχουμε πολιτική φθορά και δύσκολα να κερδίσουμε τις εκλογές καθαρά. Ενώ τώρα και εμείς είμαστε στο πικ μας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιαστεί απροετοίμαστος», λένε γαλάζιοι.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση διαμηνύει τα περί του αντιθέτου. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2023», είπε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος το επισήμανε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ως γνωστόν βέβαια οι εκλογές και ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλονται….

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More