Συλλαλητήριο για την Μακεδονία με… διαφωνίες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Διαφωνίες εκφράζονται για το συλλαλητήριο που προγραμματίστηκε να γίνει σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλά στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης με διαδικτυακό κάλεσμα μέσω Facebook καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

«Καλούμε τους Έλληνες να διαδηλώσουμε ειρηνικά, ώστε αν και εφόσον η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας, να ακυρώσει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρουν οι διοργανωτές.

“Να μην πάτε στο συλλαλητήριο”

“Το συλλαλητήριο του Σαββάτου για τη Μακεδονία στηρίζει την κυβερνητική προπαγάνδα” υποστηρίζει την ίδια στιμγή σε ανακοίνωση της η Επιτροπή για την προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το προηγούμενο Σάββατο 8.9.2018 περισσότεροι από 100.000 πολιτών, οι οποίοι μετ’ εμποδίων κατόρθωσαν να φτάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσαν, εν μέσω δακρυγόνων, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιας Συμφωνίας που φέρει την υπογραφή των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Μιας Συμφωνίας που προσβάλλει όλους τους Έλληνες πολίτες και πολύ περισσότερο εμάς τους Μακεδόνες.

Το προηγούμενο Σάββατο βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τη Θεσσαλονίκη, με ΜΑΤ, δακρυγόνα, ένταση και ξύλο.

Εικόνες που προσπαθεί να αποκρύψει η Κυβέρνηση και τα επικοινωνιακά της φερέφωνα.

Κάποιοι, όμως, οι οποίοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρα και να συμβάλλουν στην κυβερνητική προσπάθεια προπαγάνδας, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Μακεδονικών Συλλόγων και οργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου.

Ο μόνος στόχος που διακρίνουμε σε αυτές τις προσπάθειες είναι η αποδυνάμωση της φωνής των χιλιάδων πολιτών.

Ο μόνος στόχος που διακρίνουμε είναι η αποδυνάμωση μιας κίνησης της Ένωσης των Μακεδόνων, που εκφράστηκε από ειλικρινείς και πατριώτες Έλληνες.

Ο μόνος στόχος που διακρίνουμε είναι η λειτουργία τους ως φερέφωνα για τη στήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να παρεισφρήσουν άτομα από τον αναρχικό χώρο μαζί με τους «γνωστούς» παρακρατικούς της κυβέρνησης, οι οποίοι από κοινού θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα αγαπητά σε αυτούς επεισόδια.

Δεν συμμετέχουμε σε σχεδιασμούς που υποδαυλίζουν τον αρχικό στόχο όλων μας: την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού και σύγχυσης.

Η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ούτε επικροτούμε αυτήν την προσπάθεια, ούτε φυσικά συμμετέχουμε”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More