Συνάντηση για χωροταξικό σχεδιασμό και ηλεκτροκίνηση είχε ο Ζέρβας

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη είχε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ήταν εξαιρετικά παραγωγική, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στον χωροταξικό σχεδιασμό, στη βιώσιμη κινητικότητα και στην ηλεκτροκίνηση αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με ευρύτερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες όπως και με τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων μέσα από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε στον κ. Μπακογιάννη τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία νέων ποδηλατόδρομων, αρχής γενομένης από τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε στους δήμους να προχωρήσουν σε προσωρινές πεζοδρομήσεις και ποδηλατοδρομήσεις.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, εν όψει της κατάθεσής του στη Βουλή. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, έχει ήδη κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα στην ηλεκτροκίνηση, αφού προχωρά στην προμήθεια πενήντα ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος να επισημαίνει ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται σε προτεραιότητα, όπως και στην εξέλιξη των διαδικασιών για τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν στη ΔΕΘ, στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και στο παραλιακό μέτωπο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) Δημήτρης Ξυνομηλάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης καθώς και η Επιμελήτρια της Επιστημονικής Επιτροπής Αρχιτεκτόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Όλγα Πάππα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More